Boswijk-Hummel, Riekje - Afscheid nemen Loslaten wat dierbaa

Schrijver:
Titel: Afscheid nemen Loslaten wat dierbaar is
ISBN: 9789060207796
Taal: Nederlands
Uitgever: Toorts, de
Bijzonderheden: 2005 4e druk / softcover / 204 pag. / 309 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek geeft een zeer compleet en overzichtelijk beeld van de emoties waarmee mensen te maken (kunnen) krijgen, wanneer een dierbare naaste overlijdt of als er sprake is van het verlies van gezondheid, (echt)scheiding, verhuizing of emigratie. Door haar onafhankelijke manier van denken en observeren legt Riekje Boswijk verrassende verbanden en komt ze tot opmerkelijke inzichten. Emoties als woede, verzet, verdriet, jaloezie, berusting, angst, schuldgevoel, berouw, vergeving en wraak krijgen een plaats binnen het rouw- en verwerkingsproces; emoties die de voortgang van het rouwproces verhinderen, worden nauwkeurig beschreven. De lezer zal zich door de persoonlijk doorleefde stijl begrepen en gesteund voelen. Er worden diverse concrete aanwijzingen (zowel voor rouwenden als voor hun omgeving) gegeven om het rouw- en verwerkingsproces te helpen volbrengen. Naast rationele en emotionele processen worden er ook spirituele of zielservaringen beschreven. Het boek is gebaseerd op de overtuiging dat ieder verlies goed kan worden verwerkt.

Recensie(s)
Zoals in het voorwoord van een huisarts wordt gezegd: 'Er zijn de laatste jaren heel wat boeken over de dood geschreven...' Dit boek wordt aangeboden met als een van de complimenten: 'nieuwe opmerkelijke inzichten.' Die zijn helaas niet terug vinden in het werk. Wel is een en ander 'warm en persoonlijk' geschreven, zoals de huisarts in zijn voorwoord opmerkt. De auteur vertelt vanuit haar eigen ervaringen en vanuit haar werk: het geven, samen met haar man, van de vierjarige opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie. En vooral die beschreven eigen ervaring wat reageren op het sterven van een geliefd iemand betreft, geeft het boek een boeiend uitgangspunt, zeker als het gaat over verwerking. Het verwerken van de dood kan soms jaren duren, soms gebeurt het nooit. Hierover weet de auteur veel zinnigs te zeggen: over de nadelen daarvan en over hoe dat probleem aan te pakken. Het boek is in feite een pleidooi voor het durven, mogen en zelfs moeten voelen. Van gevoel niet uit de weg gaan. Dat maakt dit boek een prima raadgever voor iedereen.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2023:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,65
Pakketpost via postnl: € 6,79 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 7,70 via DPD

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boswijk-Hummel, Riekje - Afscheid nemen  Loslaten wat dierbaar is Boswijk-Hummel, Riekje - Afscheid nemen  Loslaten wat dierbaar is Boswijk-Hummel, Riekje - Afscheid nemen  Loslaten wat dierbaar is

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Boekensalon Koos Tak
  Kamer van Koophandel nummer: 67601944
  NL001530193B08
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.