Coolen, Antoon - Antoon Coolen Keur Omnibus

Schrijver:
Titel: Antoon Coolen Keur Omnibus
Taal: Nederlands
Uitgever: N.V. De Arbeiderspers, Amsterdam, 1964
Bijzonderheden: Gebonden, 502 bladzijden. Rug verkleurd.
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De goede moordenaar
De goede moordenaar is het verhaal van de man Nol die moordde, maar wiens goedheid zozeer door zijn vrouw wordt bezongen als hij zijn straf uitzit, dat zijn dorpsgenoten hem 'de goede moordenaar ' noemen. Het is ook het boek over de vrouw die, wachtend op haar man, vele levens moet leven, naar hem vergeeft met de grootste genade waarover ene mens kan beschikken.

Hun grond verwaait
Een roman van het land, een roman van het boerenleven in Brabant. De auteur kent het boerenleven in Nederlands Zuiden én hij weet er van te vertellen. Men leeft mee met den keuterboer Johannes van Goch, den harden werker, die door noes te vlijt en ijver zijn bezittingen ziet vermeederen, tot hij voor zijn doen is geworden een welgestelde boer. Hij leeft alleen. Zijn werk is hem alles. Totdat hij zich een vrouw zoekt. Een handige stevige boerenvrouw, die ook reeds een eigen huisje en wat land heeft. Samen zetten ze hun werkersbestaan voort. Een leven van rust van welvaart. Later verandert dat. Een zoon gaat studeeren en bereikt het einddoel niet. De andere zoons voelen niets voor het boerenbedrijf. Zij gaan naar de stad, naar de fabriek. Eén wordt er invalide, de andere mislukt. Leed en narigheid hebben hun intrede gedaan in het gezin van Johannes van Goch....

De man met het Jan Klaassenspel
In het leven van de stugge en gesloten Nolda en haar vader, die deze eigenschappen in nog sterkere mate bezit, komt plotseling de figuur van een reizende poppenspeler. Nolda's vader is en blijft afwijzend tegenover deze fantast, die bovendien drinkt om inspiratie voor zijn spel op te doen. Nolda zelf komt in zijn ban, waardoor een grote verwijdering tussen vader en dochter ontstaat.

De vrouw met de zes slapers
De vrouw met de zes slapers is een avontuurlijk en allerplezierigst boek. Het verhaal speelt zich af rond een middeleeuws kasteel, waar de hoofdfiguur, een barones, een zonnige jeugd doorbrengt. Na allerlei ingrijpende gebeurtenissen vertrekt de barones om pas na jaren als een vroeg vergrijsde vrouw met haar huishoudster terug te keren naar het kasteel. Na een verschrikkelijke nacht betrekken zes mannen de wacht in de grote, holle ruimten. Deze ‘slapers’ vertegenwoordigen zes zeer uiteenlopende menselijke levens. Het dorp ziet toe op het kasteel en zijn bewoners en slaat de gebeurtenissen gade; de slapers zien toe op de kasteelvrouwe, die ze niet doorgronden. Totdat de onthullingen bij haar dood en begrafenis iets laten zien van de wonderlijke eenzaamheid van deze vrouw.
Verder lezen

Leesluis uit Nuis

zakelijk

Logo Leesluis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Coolen, Antoon - Antoon Coolen Keur Omnibus

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leesluis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Leesluis
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.