F. Meulmeester - Omgaan met complex gedrag in zorgsituaties

Schrijver:
Titel: Omgaan met complex gedrag in zorgsituaties
ISBN: 9789035221673
Taal: Nederlands
Uitgever: Reed Business
Bijzonderheden: Jaartal: 9999 - Druk: 1 - Staat: Goed - Titel: Omgaan met complex gedrag in zorgsituaties. Auteur: F. Meulmeester. Editie: 1. Lichte gebruik-/opslagsporen; Lichte verkleuring
Prijs: € 13,50
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Werkers binnen in de gezondheidszorg hebben dagelijks te maken met patiƫnten of bewoners die complex gedrag vertonen. Hoewel hulpverleners zich betrokken voelen bij deze mensen met, roept het toch ook veel vragen op. Want je wil graag op een goede manier met dit gedrag omgaan, maar hoe doe je dat? En hoe ga je als zorgverlener om met je eigen gevoelens van onmacht en irritatie?

Dit boek gaat op heldere wijze in op de achtergronden en oorzaken van complex gedrag. Het richt zich daarbij op patiƫnten in verzorgings- en verpleeghuizen, de thuiszorg en zelfstandig wonen-projecten voor lichamelijk gehandicapten. Het boek maakt duidelijk dat complex gedrag op verschillende manieren ontstaat, niet alleen door een persoon zelf, maar ook door invloeden van buitenaf. In zes hoofstukken komen onder meer de invloed van de persoonlijkheid, van hersentrauma of neurologische aandoeningen, de invloed van onverwerkte crisissituaties en de invloed van communicatiestoornissen aan de orde. Ieder hoofdstuk eindigt met praktisch toepasbare tips. Het boek besluit met handreikingen die de dagelijkse omgang met mensen met moeilijk gedrag gemakkelijker maken. Begrip voor de mens die kampt met moeilijk gedrag, maar ook begrip voor de zorgverlener, vormt daarbij het uitgangpunt.

Een uitgave voor verzorgenden en verplegenden in verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, de thuiszorg en de Fokus-projekten. Ook andere disciplines, zoals fysiotherapeuten, activiteitenbegeleiders en ergotherapeuten, maar ook vrijwilligers en familieleden, vinden in dit boek waardevolle informatie.

Frans Meulmeester heeft jarenlange ervaring als opleider van verpleegkundigen en verzorgenden in instellingen, de thuiszorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig psychotherapeut en trainer.

Verder lezen

Products015.com uit Rotterdam

zakelijk

Logo Products015.com

Wij besteden veel aandacht aan het schoonmaken, het bepalen van de staat en de bijbehorende prijs van de boeken. Tevens worden de boeken zorgvuldig verpakt voor verzending. Kwaliteit en een eerlijke prijs vinden wij belangrijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F. Meulmeester - Omgaan met complex gedrag in zorgsituaties