Georges Grappe (inl.) - Très beaux livres.... de M.R. Marty

Schrijver:
Titel: Très beaux livres.... de M.R. Marty
Taal: Frans
Uitgever: Blaizot, 1930
Bijzonderheden: Verbluffende collectie boekbanden
Prijs: € 60,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"1919 - 1929. Très beaux livres modernes illustrés. Très riches reliures. Ouvrages sur les beaux-arts, éditions originales, composant la bibliothèque de P. R. Marty. Préface de M. Georges Grappe. Paris, Auguste Blaizot et fils, 1930."

28 x 23 cm., sobere groene percaline band met hoeken, vergulde rug, prima staat. Catalogus van 153 blz., prijzen in potlood, plus tientallen ongepagineerde en volblad foto's van boekbanden van vooral René Kieffer. Zwart-wit.

Catalogus van een werkelijk verbluffende collectie van meer dan 900 moderne uitgaven en vooral boekbanden, die geveild werden van 10 tot 13 februari 1930 en samen meer dan 1,3 miljoen Franse frank opbrachten. Marty verzamelde en liet inbinden in het decennium 1919-1929, het hoogtepunt van de moderne Franse boekdrukkunst en boekbindkunst. Met de beurscrash van 1929 was het afgelopen.

Meneer Grappe slaagt er in om zijn zes bladzijden lange inleiding volstrekt NIETS van betekenis te zeggen, zodat ik ook niets weet over meneer Marty. Alleszins was dat een fijnproever die steeds ging voor de duurste exemplaren van een bibliofiele oplage, meestal op Japans papier gedrukt, en deze smaakvol liet inbinden in volle banden van top-boekbinders zoals René Kieffer, voor wie hij een duidelijke voorkeur had, Paul Bonet, Canape, Marius Michel, Noulhac, Blanchetière, enz enz.

Prijs 60 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Georges Grappe (inl.) - Très beaux livres.... de M.R. Marty

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.