Petter o.p., mag. dr. D.M. de - Begrip en werkelijkheid - Aan d

Schrijver:
Titel: Begrip en werkelijkheid - Aan de overzijde van het conceptualisme
Taal: Nederlands
Uitgever: Hilversum : Paul Brand, 1964
Bijzonderheden: Paperback, 252 pp. In goede staat.
Prijs: € 18,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Lichte gebruikssporen. Vrij van inscripties e.d.

"Dit boek bundelt een aantal filosofische studies, die op verschillende tijden ontstonden, maar feitelijk een min of meer gebonden geheel vormen: een pogen om de diverse vormen van relativiteit van de menselijk existentie en van het menselijk bewustzijn te overschrijden naar het Absolute toe, en om de eigen wijze van dit overschrijden te bepalen. Een pogen waarbij de menselijke relativiteit niet wordt miskend, maar waarbij zij gaat verschijnen als opgenomen in, en ten dienste van, een viseren van de Absolute.
In dit perspectief bevat dit boek eveneens een eerste proef tot een positieve, opbouwende kritiek zowel van sommige opvattingen van de traditionele christelijke wijsbegeerte (m.n. haar plaatsbepaling van het abstracte begrip), als van enkele essentiële aspecten van het hedendaagse filosofische denken (m.n. de fenomenologische bewustzijnsleer.
De algemene titel van de bundel werd ontleend aan de opstellen, die langs verschillende wegen het bovenbegrippelijk en intuïtief karakter van het zijnsbewustzijn trachten aan te tonen. Daarmee opent zich vanzelf het rechte zicht op de eigen aard van de wegen, die naar God leiden. Maar naast dit brandpunt bij uitnemendheidvan de metafysiek komt ook haar verbinding - als ménselijke activiteit - met de wijsgerige antropologie in een tweetal centrale themata: de personalisering en de dood, aan de orde" Twee opstellen uit de bundel tenslotte confronteren het christelijke geloof met de aard van het filosofische denken en van de menselijke zekerheid"

"Mag. Dr. D.M. de Petter werd geboren te Leuven in 1905. Na zijn middelbare studies studeerde hij van 1921 tot 1925 aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte der Leuvense Universiteit en behaalde daar het Licentiaat in de Wijsbegeerte. In 1923 trad hij in de Orde der Dominicanen, maar keerde reeds in 1924 terug naar de Leuvense Universiteit om zijn studies te voltooien. In 1926 behaalde hij zijn doctoraat met een thesis over de Franse wijsgeer Louis Lavelle. Van 1925 tot 1930 studeerde hij thwologie. In 1928 werd hij priester gewijd. Na zijn lectoraat in de theologie studeerde hij mog natuurwetenschappen en wiskunde te Leuven.
Vanaf 1931 doceerde hij wijsbegeerte. Van zijn hand verschenen regelmatig bijdragen in de 'Bulletin Thomiste', de 'Revue des Sciences Philosophiques et Théologiques' en de 'Revue Néoscholastique de Philosophie', de latere 'Revue Philosophique de Louvain'. "
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Petter o.p., mag. dr. D.M. de - Begrip en werkelijkheid - Aan de overzijde van het conceptualisme Petter o.p., mag. dr. D.M. de - Begrip en werkelijkheid - Aan de overzijde van het conceptualisme Petter o.p., mag. dr. D.M. de - Begrip en werkelijkheid - Aan de overzijde van het conceptualisme Petter o.p., mag. dr. D.M. de - Begrip en werkelijkheid - Aan de overzijde van het conceptualisme

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Apollonius

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.