Anoniem - La vie de Pierre Fourier

Schrijver:
Titel: La vie de Pierre Fourier
Taal: Frans
Uitgever: Bonthoux, 1775
Bijzonderheden: Zeldzame biografie
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Nouvelle histoire de la vie du bienheureux Pierre Fourier, etc. A Nancy, Chez Bontheux, 1775". 332 blz., Gevolgd door : "Abrégé chronologique, contenant la suite de l'histoire du B. Pierre Fourier." 92 blz. Gevolgd door : Recueil des principales lettres adressées au B. Pierre Fourier". 63 blz. plus 2 blz. catalogus van andere drukken van deze uitgever en 2 blz. Privilege.

17 x 11 cm., kalfslederen bandje met rugvergulding, stukjes van de kop, hoeken gestoten. Binnenwerk goed, met enkele bibliotheekstempels.

Zeldzame uitgave, Worldcat kent slechts één exemplaar. OCLC 1073775065. Niet in BNF. Geen andere exemplaren te koop (oktober 2022).

De Franse heilige Pierre Fourier (1565-1640) trad op twintigjarige leeftijd toe tot de augustijner koorheren. Vier jaar later ontving hij de priesterwijding in de St-Simeon te Trier. Hij kreeg de verwaarloosde parochie van Mattincourt als standplaats toegewezen. Van daaruit bemoeide hij zich met de hervorming van zijn eigen religieuze gemeenschap. Intussen was hij geestelijk leidsman van Alix Le Clerc uit het naburige plaatsje Hymont. Hij wist haar enthousiast te maken voor zijn plannen om een schooltje voor meisjes te beginnen. Uit hun samenwerking kwam de zustercongregatie van de Kanunnikessen van Onze Lieve Vrouw voort, die in 1606 officieel werd gesticht. Het moederhuis stond in Nancy. De stichting van een soortgelijke congregatie voor mannen is er nooit van gekomen. Gevlucht voor de antiklerikale maatregelen van de Franse koning, stierf Fourier in Bourgondië. Het lichaam werd bijgezet in zijn parochiekerk te Mattincourt. Op zijn graf gebeurden vele wonderen, zodat het een druk bezocht bedevaartsoord werd; hij werd vereerd als 'de' heilige van Lotharingen. Het was paus Benedictus XIII die hem in 1730 zalig verklaarde; in 1897 volgde zijn heiligverklaring door paus Leo XIII. (bron Heiligen.net)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - La vie de Pierre Fourier Anoniem - La vie de Pierre Fourier Anoniem - La vie de Pierre Fourier

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.