August Monet - De smid van den vrede

Schrijver:
Titel: De smid van den vrede
Taal: Nederlands
Uitgever: Janssens, Antwerpen, 1907
Bijzonderheden: Met litho van Alfred Ost
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
August Monet. De smid van den vrede. Te Antwerpen bij de Gebroeders Janssens, 1907.

24 x 19 cm., oorspronkelijk omslag, met litho van Alfred Ost, in prima staat. Binnenwerk 92 blz op stevig gevergeerd papier, onafgesneden. Fraaie art nouveau letter. (Janssens was op dat moment zeker zo goed als Antwerpens bekendste kunstdrukker Buschmann). De litho van Ost wordt herhaald op de titelbladzijde. Verderop staan nog enkele kleine tekeningen (ook van Ost?).

August Monet (1875-1958) was een Antwerpse journalist, van 1899 tot zijn dood hoofdredacteur van de Antwerpse liberale krant De Nieuwe Gazet, die in de beginperiode nog volledig met de hand werd gezet. In 1952 publiceerde hij "Dat is allemaal gebeurd", zijn hilarische herinneringen als journalist. Daarnaast schreef Monet nog diverse toneelstukken, waarvan "De smid van den vrede" er één is. Het werd op muziek gezet door Julius Schrey ; in 1913 verschenen tekst en muziek samen, eveneens bij Janssens.

Worldcat OCLC 782240103. KB Brussel noemt 3,5 frank als nieuwprijs in 1907. Mooi staaltje van Vlaamse Art Nouveau boekdrukkunst.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

August Monet - De smid van den vrede

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.