R. Van Genderen Stort - 81 sprokkelingen

Schrijver:
Titel: 81 sprokkelingen
Taal: Nederlands
Uitgever: Bibliofielenvereeniging Tyl, 1930
Bijzonderheden: Modernistische typografie
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Titelbladzijde: "81 sprokkelingen door R. van Genderen Stort werden als derde nummer van de eerste reeks uitgegeven door de Bibliofielenvereeniging Tyl, Kammenstraat 65 te Antwerpen."

Colofon: "Van dit boek waarvan de druk beëindigd werd op 30 Augustus 1930 werden voor de Bibliofielenvereeniging Tyl 75 genummerde exemplaren gedrukt op handgeschept gevergeerd papier van de Koninklijke Fabrieken v/h Pannekoek en getrokken op de persen van de kunstdrukkerij Loki, volgens de maquette van Nand Geersens en Joris Minne. In handzetsel werd de Elsevier 12 punten gebruikt voor den tekst en de Normande voor de verluchting. Het omslag, in beschilderd papier, werd uitgevoerd door Jeanne Geersens. Voor de pers werden op featherweight 10 exemplaren genummerd."

25 x 20 cm., oorspronkelijk omslag, rug verbleekt en licht beschadigd. Ongenummerd "uitgeversexemplaar" op Featherweight. Gedrukt in rood en zwart. Binnenwerk prima.

De Antwerpse bibliofielenvereeniging Tyl of Tijl gaf rond 1930 een handvol uitgaven uit, met als bekendste "Intermezzo" van Paul van Ostaijen. De bibliofiele drukkerij Loki was een onderneming van het kwartet Roger Avermaete, Frans Smits, Joris Minne en Nand Geersens en een soort dochter van de onderneming "Lumière" van dezelfde mensen. Loki was volgens de memoires van Avermaete zo primitief behuisd dat er 's winters geen verwarming was. Bij gebrek aan middelen stopte de drukkerij snel.

Worldcat OCLC 64354571, KB Brussel 5222 R 3, EHC Antwerpen c:lvd:122684.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Van Genderen Stort - 81 sprokkelingen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.