Ernest Claes e.a. - Standaard Almanak 1920

Schrijver:
Titel: Standaard Almanak 1920
Taal: Nederlands
Uitgever: Standaard
Bijzonderheden: Zeldzame vroege uitgave van De Standaard
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Standaard Almanak 1920. Brussel. Prijs 2 frank."

18 x 12 cm ., oorspronkelijk grijsblauw omslag in goede staat. 180 blz met vele illustraties en advertenties.

Een klassieke almanak met kalender, waterstanden, nationale feestdagen, moppen, huishoudelijke tips, enz., uitgegeven door pas opgerichte Standaard NV, die toen nog bestond uit krant, uitgeverij en boekhandel samen. Pas later werden die opgesplitst.

Opvallend is de gratis reclame van drie bladzijden voor Ernest Claes, waarvan "De Witte" nog moest verschijnen. Verder is een fondslijst van de pas opgerichte Standaard uitgeverij erg interessant, plus de afdeling "Oorlogsliteratuur" met o.a. het zesdelige dagboek van Stijn Streuvels.

Voor zover ik kon nagaan zijn van deze almanak enkel de jaren 1920 en 1921 verschenen. Literatuur: Gaston Durnez, De Standaard;, dl 1, p. 136.

Worldcat OCLC 900960539, EHC c:lvd:12899577, KUL BIBC:MAGA0 Z14406, KBR Alm 261. November 2022 geen andere exemplaren te koop op internet.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ernest Claes e.a. - Standaard Almanak 1920 Ernest Claes e.a. - Standaard Almanak 1920

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.