Jan de Vos e.a. - Tot herinnering aan Schepen Frans Van Kuyck

Schrijver:
Titel: Tot herinnering aan Schepen Frans Van Kuyck
Taal: Nederlands
Uitgever: Stad Antwerpen, 1916
Bijzonderheden: Fraai drukwerk over een belangrijk schepen
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Tot herinnering aan Schepen Frans Van Kuyck. 1852-1915. Uitgegeven door de Stad Antwerpen." (achteraan) "Gedrukt bij Gust Janssens.... in 1916".

27 x 20 cm., genaaid in een beige omslag met daarrond een blauwgrijs stofomslag. Binnenwerk 14 blz op gevergeerd papier met watermerk. Kleurportret van Van Kuyck tegenover titelbladzijde. Fraai drukwerk, ongeopend.

Bevat grafredevoeringen van burgemeester Jan de Vos en Louis Franck, gevolgd door een biografie.

Van Kuyck was behalve politicus (20 jaar cultuurschepen van Antwerpen) en bekleder van diverse functies in de culturele wereld, ook zelf een verdienstelijk schilder, graficus en boekillustrator, met als bekendste titel het grote gedenkboek van de Wereldtentoonstelling van 1894.

"Tijdens zijn beleidsperiode werd de Vlaamse Opera opgericht, en werd het Antwerps stadsbeeld uitgebreid met monumenten voor Peter Benoit, Hendrik Conscience en Jan Van Rijswijck. Op zijn initiatief verwierf de stad het Schoonselhof om er een park met begraafplaats van te maken, en het Nachtegalenpark. Hij was ook de drijvende kracht achter de aankoop en restauratie van het Vleeshuis. Hij liet de gevels restaureren aan de Grote Markt. Van Kuyck lag ook aan de basis van de verbreding en verfraaiing van de Leysstraat in 1898." (wikipedia).
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan de Vos e.a. - Tot herinnering aan Schepen Frans Van Kuyck

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.