Anoniem - Le Dossier de Monsieur Jan de Laet

Schrijver:
Titel: Le Dossier de Monsieur Jan de Laet
Taal: Frans
Uitgever: J.E. Buschmann, Antwerpen, 1876
Bijzonderheden: Politieke polemiek rond omkoping
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Le Dossier de monsieur Jan de Laet, représentant des Communes rurales de l'Arrondissement d'Anvers. Anvers, Buschmann, 1876."

26 x 18 cm., oorspronkelijk bruine omslag wat gebrokkeld. 55 blz. Polemiek over de veroordeling van De Laet wegens corruptie, hij zou 100.000 frank smeergeld hebben aanvaard bij de verwerving van militaire gronden rond Antwerpen. Toen zijn politieke tegenstander Jan Baptist van Ryswyck dit aankloeg in de pers, vervolgde De Laet hem, waardoor Van Ryswyck in de cel belandde. Later werd deze laatste in ere hersteld en moest De Laet hem schadevergoeding betalen. De liberale auteurs van dit pamflet vinden het ongehoord dat De Laet ondanks zijn veroordelingen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers mag blijven zetelen. (Hij bleef er tot zijn dood in 1891).

Interessant tijdsdocument. Zeldzaam, ik vind november 2022 geen ander exemplaar te koop. Worldcat OCLC 902197518, vijf exemplaren in openbare collecties.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - Le Dossier de Monsieur Jan de Laet

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.