Gerrit Komrij (inl) - De lof der Stront

Schrijver:
Titel: De lof der Stront
Taal: Nederlands
Uitgever: De Carbolineum Pers, 2000
Bijzonderheden: uniek en lang scatologisch gedicht
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Anoniem scatologisch gedicht van 300 strofen van acht regels, geschreven in 1829-1830, waarschijnlijk door de Nederlandse dichter Adriaan van der Hoop jr., in 1882 in beperkte oplage gedrukt in Zuid-Afrika en in 1998 door Gerrit Komrij teruggevonden in de bibliotheek van Kaapstad. Komrij schreef een boeiende inleiding bij deze eerste heruitgave in meer dan 100 jaar.

Het is het langste scatologische gedicht uit de Nederlandse literatuur. De auteur behandelt eerst de stront in alle soorten, geuren en kleuren, maar bekijkt hem daarna als metafoor voor alles wat er fout loopt in de samenleving. Naar het einde toe wordt de tekst bijna bezwerend.

24 cm., XXVI + 154 blz., volledig met de hand gezet uit de Goudy Old Style, gedrukt in rood en zwart, met foto en reproductie, genaaid en gelijmd in omslag, in beschermend foedraal. Oplage 60 genummerde en door Komrij gesigneerde exemplaren. LAATSTE EXEMPLAREN. Nieuwstaat, u koopt van de drukker-uitgever zelf. 250 euro.

"Driehonderd strofen, volledig met de hand gezet en gedrukt in zestig exemplaren, ziedaar een heroïsch werk. Wie nog de hand weet te leggen op een exemplaar mag zich gelukkig prijzen."
(Gerrit Komrij, "Trou Moet Blycken", Uitgeverij Bert Bakker, 2001, p. 220)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerrit Komrij (inl) - De lof der Stront Gerrit Komrij (inl) - De lof der Stront

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.