Sakkers, Hans - Generalfeldmarschall Rommel, Opperbevelhebber H

Schrijver:
Titel: Generalfeldmarschall Rommel, Opperbevelhebber Heeresgruppe B
Taal: Nederlands
Uitgever: Zeelucht, 1993
Bijzonderheden: als nwe. grootformaat hardcover, 256 pgs. vele zw.w. fotos en kaartjes, Vz.kn Eur 6,-
Prijs: € 99,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- boeiende biografie van generaal-veldmaarschalk Erwin Rommel, de legendarische bevelhebber van het Duitse Afrika-korps en latere Generalfeldmarschall, Opperbevelhebber Heeresgruppe B
- Dit boek betreft vooral de periode 5 nov 1943 - 6 juni 1944, waarin Rommel als opperbevelhebber Heeresgruppe B, verantwoordelijk was voor de verdediging van W-Europa. In die hoedanigheid maakte hij vele inspectie& dienstreizen langs de Atlantikwall , die uiteraard op foto werden vastgelegd.
- aangezien Rommel elke dag een dagboek bijhield is precies na te gaan waar hij in deze periode is geweest: bijv. 2-01-1944 tm 5-01-1944 was hij op inspectie reis in Zeeland /NL
- Nadat zijn steun aan de aanslag / staatsgreep van VonStauffenberg in '44 uitkwam, pleegde hij, gedwongen door de Gestapo, zelfmoord waarna hij een staatsbegrafenis kreeg.
- Rond Erwin Rommel, de bekendste Duitse generaal uit de Tweede Wereldoorlog, hangt een mythe die nog altijd krachtig in stand wordt gehouden. Voor sommigen is hij de sluwe 'woestijnvos' en een oorlogsheld, voor anderen is hij een soldatenbeul en een nazi-misdadiger.
- In "The Rommel Papers" is de generaal zelf aan het woord en weet een boeiend relaas neer te zetten. Zonder te vervallen in saaie opsommingen, maar met allerlei interessante anecdotes presenteert Rommel hier zijn persoonlijke visie op zijn beslissingen en handelingen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met een zekere ironie (die in het Duits waarschijnlijk scherper was geweest) weet de man het falen van het Duitse leger haarfijn te analyseren en de verantwoordelijkheid daar te leggen waar ze hoort.
- Het boek is bewerkt door de gerenommeerde geschiedschrijver B.H. Liddel-Hart. Zijn stukjes tekst leveren soms interessante achtergrondinformatie, maar zijn toch vaak een irritante corrigerende wijsvinger. De teksten uit de brieven van Rommel aan zijn vrouw gericht geven een goed beeld omtrent het innerlijk van deze geniale veldheer. Ik heb ontzettend genoten van dit boek en kan het iedereen met interesse voor militaire geschiedenis aanraden. Uiteraard wordt hier een gekleurd beeld geschetst, maar het is uiteindelijk de visie van de Duitse kant.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sakkers, Hans - Generalfeldmarschall Rommel, Opperbevelhebber Heeresgruppe B

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    WK COMM/ DRG
    Kamer van Koophandel nummer: 09178535

    www.fliegerhorstdeelen.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.