Adolphe-Léon Corin - Comment faut-il prononcer l'Allemand?

Schrijver:
Titel: Comment faut-il prononcer l'Allemand?
Taal: Frans
Uitgever: A. Manteau, 1941
Bijzonderheden: Vroege uitgave van Manteau
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Comment faut-il prononcer l'Allemand?, par A.L. Corin, professeur à l'Université de Liège. Deuxième edition revue et corrigée. 1941, Editions A. Manteau, Bruxelles"

25 x 16 cm., herbonden in zwart percaline, oorspronkelijk grijs omslag bewaard. 185 blz. plus 2 blz inhoudstafel. Uitvoerige en degelijke studie over de uitspraak van het Duits, gevolgd door 50 blz voorbeelden in fonetisch schrift en een dito Duitse woordenlijst.

De eerste druk van dit werk verscheen in 1931. Waarschijnlijk heeft de Duitse bezetting van België vanaf 1940 geleid tot deze herdruk, door de toen pas (in 1938) opgerichte uitgeverij Manteau. De echtgenoot van uitgeefster Angèle Manteau, François Closset, was aan de universiteit van Luik eerst student en later vriend en collega van Corin.

"Vooral de oorlogsjaren, toen de import uit Nederland stilviel, waren bijzonder lucratief voor de uitgeverij. Wie de bedrijvigheid en de hoge oplagen in tijden van papierschaarste verdacht vond, kreeg van Manteau te horen dat Belgen nu eenmaal arrangeurs zijn." (Geert van der Speeten)

Opvallend: deze titel ontbreekt in de "Fondslijst Uitgeverij A. Manteau 1938-1955" van Ernst Bruinsma en Jan Stuyck, 2000)

Prijs 30 euro plus 5 voor verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Adolphe-Léon Corin - Comment faut-il prononcer l'Allemand?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.