H. van Haaster - Clientenparticipatie

Schrijver:
Titel: Clientenparticipatie
ISBN: 9789062832323
Taal: Nederlands
Uitgever: Coutinho
Bijzonderheden: Jaartal: 2001 - Druk: 1 - Staat: Zeer goed - Titel: Clientenparticipatie. Auteur: H. van Haaster. Editie: 1. Lichte gebruik-/opslagsporen
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

In de zorgsector is cliëntenparticipatie een bijzonder succesvolle factor gebleken. Dankzij cliëntenparticipatie zijn patiënten en cliënten gemotiveerder, mondiger en actiever geworden. Zij kennen hun rechten en weten hoe zij optimaal van de zorg gebruik kunnen maken. We zien deze ontwikkelingen in de algemene gezondheidszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg, eigenlijk overal. In de afgelopen decennia heeft cliëntenparticipatie geleid tot nieuwe wetten, die de positie van cliënten de zorg sterk verbeterd hebben. Voorbeelden daarvan zijn de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen.
Inmiddels is cliëntenparticipatie verankerd in de werkwijzen van de hulp- en dienstverlening. Daarbij gaat het om medezeggenschap in de zorginstellingen, onderhandelingen over de behandelingen en beslissingen er de dienstverlening, maar ook over participatie als burger in de maatschappij.
In dit boek behandelt de auteur verschillende vormen van cliëntenparticipatie. Op een overzichtelijke manier spreekt hij het onderwerp aan de hand van de hulpverleningscyclus en de beleidscyclus.

Verder lezen

Products015.com uit Rotterdam

zakelijk

Logo Products015.com

Wij besteden veel aandacht aan het schoonmaken, het bepalen van de staat en de bijbehorende prijs van de boeken. Tevens worden de boeken zorgvuldig verpakt voor verzending. Kwaliteit en een eerlijke prijs vinden wij belangrijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. van Haaster - Clientenparticipatie