Gerda Scholtens - Acht Keer Kwartiermaken

Schrijver:
Titel: Acht Keer Kwartiermaken
ISBN: 9789066658660
Taal: Nederlands
Uitgever: Swp
Bijzonderheden: Jaartal: 2007 - Druk: 1 - Staat: Zeer goed - Titel: Acht Keer Kwartiermaken. Auteur: Gerda Scholtens. Editie: 1. Lichte gebruik-/opslagsporen
Prijs: € 14,95
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is kwartiermaken in de geestelijke gezondheidszorg een bekend begrip. Kwartiermaken beoogt een maatschappelijk klimaat te bevorderen waarin meer mogelijkheden ontstaan voor mensen met een psychiatrische achtergrond om te kunnen participeren in de samenleving. Kwartiermaken is daarom ook een belangrijk bestanddeel in de ontwikkeling van maatschappelijke steunsystemen.

Mensen in uiteenlopende functies binnen de ggz, zoals trajectbegeleiders, woonbegeleiders, preventiewerkers, coƶrdinatoren vriendendienst en activiteitenmakelaars, hebben kwartiermaken toegepast. Zij spelen als kwartiermaker een bemiddelende rol tussen de wensen en behoeften van mensen met psychische belemmeringen en de maatschappij. Ervaringsdeskundigen zijn daarin belangrijke partners. Op deze wijze worden vooroordelen weggenomen,gastvrijheid gecreƫerd en kunnen niches ontstaan waarin mensen mogelijkheden krijgen voor participatie en ontplooiing.

Op allerlei plaatsen in het land zijn de afgelopen tien jaar kwartiermakersprojecten ontwikkeld. De veelheid aan initiatieven leidden tot de behoefte aan systematiseren van praktijkervaringen. Gerda Scholtens beschrijft in Acht keer kwartiermaken acht voorbeelden van inspirerende kwartiermakerpraktijken. Een analyse van deze praktijken leert ons veel over wat de gemeenschappelijke elementen van kwartiermaken zijn, over de werkwijze van de kwartiermaker en de competenties die hiervoor nodig zijn.

Verder lezen

Products015.com uit Rotterdam

zakelijk

Logo Products015.com

Wij besteden veel aandacht aan het schoonmaken, het bepalen van de staat en de bijbehorende prijs van de boeken. Tevens worden de boeken zorgvuldig verpakt voor verzending. Kwaliteit en een eerlijke prijs vinden wij belangrijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerda Scholtens - Acht Keer Kwartiermaken