Jef Crick en Jef Scheirs - De ridder van het slot van Laerne

Schrijver:
Titel: De ridder van het slot van Laerne
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Volk, Gent, 1933
Bijzonderheden: Met werk van 18 illustratoren
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"De ridder van het slot van Laerne. Een roman uit de 16e eeuw, door Jef Crick en Jef Scheirs." (Het Volk, Gent, 1933).

27 x 22 cm., kartonnen band met groene percaline rug met rugvergulding. Binnenwerk 614 blz. plus 12 blz; advertenties van de uitgever, o.a. "Uitslag van de verloting der kunstpremies" en reclame voor de krant Het Volk. Goede staat.

Ondanks de armzalige druk op goedkoop krantenpapier heeft dit boek bibliofiele aspiraties. De titelbladzijde is getekend door Flori van Acker, en verder zijn er tientallen illustraties en sierletters van Victor Stuyvaert, naast werk van nog 16 andere illustratoren: Karel Doudelet, Alfons Mora, Herman Verbaere, Robert Courtens, Kallist Fimmers, Julien Masson, A. Heins e.a. Er is zelfs een heus colofon met exlibris van Jef Crick en een datering, helaas zonder oplagevermelding. Dit deel van de reeks "Romans voor ons volk" verscheen in 1933 in losse afleveringen à rato van 1,50 Bfr., volgens een nota van de KBR.

Jozef Crick (Aalst, 23 oktober 1890 - Sint-Amandsberg, 7 juni 1965) was onder de naam Jef Crick een Belgisch dichter, roman- en toneelschrijver, biograaf en essayist, kunstrecensent en journalist. Hij interviewde talrijke Vlaamse kunstenaars. De grote verdienste van Jef Crick is misschien wel dat hij als gezaghebbend kunstrecensent van grote dagbladen zoals Het Volk en De Standaard, steeds en bijna onvoorwaardelijk, de kunstenaars uit eigen land heeft geruggensteund." (Wikipedia)

Crick woonde zelf jarenlang in het slot van Laarne. Deze roman won in 1935 de Barbierprijs, werd herdrukt in 1941, in verkorte versie uitgegeven in 1944, herwerkt tot televisiespel in 1958 en tot de opera De Jonkvrouw van Laarne in 1956 op muziek van L. Van Dessel.

Zeldzaam werk, ik vind november 2022 geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 40 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jef Crick en Jef Scheirs - De ridder van het slot van Laerne

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.