Peter Rice - An engeneer imagines

Schrijver:
Titel: An engeneer imagines
ISBN: 18998581113
Taal: Nederlands
Uitgever: Elipis
Bijzonderheden: Elipis, Peter Rice, Eerste Druk, de kaft is aan de bovenkant licht beschadigd
Prijs: € 85,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan:
https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/an-engineer-imagines-peter-rice/ ‎

---------------

Het boek An Engineer Imagines van Peter Rice werd postuum gepubliceerd en werd beschouwd als een belangrijk werk in de geschiedenis van het ontwerpen van gebouwen. Het is zowel een boek over de projecten die hij geleid heeft als een autobiografie in een.

Tussen de foto’s, schetsen en tekst over diverse projecten zijn er ook hoofdstukken die over hem en de mensen met wie hij gewerkt heeft. Deze twee thema’s worden afgewisseld.

Projecten

Na de introductie van Frank Stella wordt er stilgestaan bij een van zijn grote projecten Beaubourg of wel Centre Pompidou in Parijs. In het tweede hoofdstuk gaat het boek dieper in op zijn jeugd. Er zijn ook hoofdstukken die gaan over samenwerking met mensen als Jean Prouvé, de firma Ove Arup en anderen. Hij beschrijft hoe hij zijn rol ziet, maar ook het oogpunt van critici en fotografie. In het hoofdstuk Fabric gaat hij in op hoe hij van vormen uit de natuur als een spinnenweb leidden tot zijn fascinerende architectuur. Hij besteedt ook aparte hoofdstukken aan de materialen die hij gebruikt: glas en polycarbonaat, staal, steen. Ook staat hij stil bij zijn Fiat-experiment.

Tussendoor zijn er hoofdstukken waar hij een project belicht zoals Sydney en zijn Sydney Opera huis en de Menil Galerie.
Verder lezen

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Rice - An engeneer imagines Peter Rice - An engeneer imagines

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stichting Boekenwerk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stichting Boekenwerk
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Boekenwerk
    Kamer van Koophandel nummer: 56109377

    www.stichtingboekenwerk.nl/shop/
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stichting Boekenwerk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stichting Boekenwerk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stichting Boekenwerk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.