Geen - Copie de Lettres

Schrijver:
Titel: Copie de Lettres
Taal: Frans
Uitgever: Grande Imprimerie Nationale, Brussel, z.d. (1900?)
Bijzonderheden: Blanco copieerboek voor brieven.
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Copie de Lettres. Grande Imprimerie Nationale, 20 Rue du Canal, Bruxelles, z.d. (1900?). N° 736."

29 x 23 cm., zwart linnen band met rood etiket. Binnenin 500 blanco bladen om brieven op te copiëren, de eerste 15 zijn uitgescheurd. Door het zeer dunne papier is het boek slechts 2,5 cm dik. Achteraan een alfabetisch register en een los inliggend beschermvel. Mooi Belgisch/Brussels voorbeeld van een copieerboek waarmee tot een eind in de 20e eeuw brieven werden gecopieerd. Zeer belangrijk voor bedrijfsarchieven.

"Een kopieboek bestaat uit ingebonden vellen zeer dun papier. Na het schrijven van een brief legde men deze onder een bevochtigde blanco pagina van het kopieboek, met de beschreven kant naar boven. Daarna werd het boek gesloten en een tijdje samengeperst in een boekenpers. Door de druk verspreidde de inkt van de brief zich naar het bevochtigde blanco vel van het kopieboek. Om de verspreiding van de inkt naar andere pagina’s van het kopieboek te voorkomen, plaatste men onder de brief en boven de bevochtigde kopieboekpagina vellen geolied papier. Het resultaat was een kopie in spiegelbeeld op de achterzijde van de kopieboekpagina, maar door de transparantie van deze vellen waren de kopieën vlot leesbaar aan de voorzijde.

Kopieën maakte men best binnen enkele uren en maximum 24 uur na het schrijven van het originele document (daarna was de inkt te droog). Men kon ook verschillende kopieën van hetzelfde document maken, al ging de kwaliteit van de kopieën dan wel achteruit. Meerdere documenten tegelijk kopiëren was ook mogelijk: men legde dan elk document achter een ander bevochtigd kopieboekvel (met telkens de vellen geolied papier ervoor en erna)."
(Bron: Liberas.eu)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Geen - Copie de Lettres Geen - Copie de Lettres Geen - Copie de Lettres

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.