Wolthoorn, Bram - Handboek moestuin / de grond, de seizoenen, z

Schrijver:
Titel: Handboek moestuin / de grond, de seizoenen, zaaien, verzorgen, oogsten
ISBN: 9789462501133
Taal: Nederlands
Uitgever: Forte Groen
Bijzonderheden: 2016, 256pp, Gebonden
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Lijvig boek, geschreven door een ervaren (moes)tuinier, met zeer uitgebreide en grondige informatie over de theorie en praktijk van het duurzaam telen van groenten, fruit en kruiden. Hij behandelt eerst in het algemeen het nut van zelf geteeld voedsel en daarna de invloed van diverse grondsoorten, de weersgesteldheid, watersoorten, wissel- en combinatieteelt, groenbemesters en compost. Ook de tuin als ecosysteem en verschillende groenten-, fruit- en kruidensoorten, inclusief het zaaien en bewaren ervan. Tot slot de gezondheidsaspecten van tuinen en tuinieren en volkstuinen. De helft van het boek heeft een naslagkarakter. Eerst worden per seizoen steeds opnieuw de tuinactiviteiten van de meest voorkomende groente- en fruitsoorten beschreven. Daarna volgt een uitmuntend hoofdstuk over veel voorkomende ziekten en plagen per gewas, inclusief de biologische preventie en bestrijding. Alle bijbehorende kleurenfoto's zijn flets afgedrukt. Een echt handboek voor serieuze tuiniers, dat natuurlijk ook nog een verklarende woordenlijst en onderwerpenregister bevat. Er is ook een website met aanvullende informatie: www.handboekmoestuin.nl. De auteur (1947) schreef eerder drie tuinboeken voor kinderen en samen met anderen voor volwassenen 'Schaduwplanten : het complete naslagwerk' (2014)..

Handboek Moestuin is voor moestuiniers in België en Nederland en behandelt alles wat je altijd al had willen weten over het telen van groente en fruit in de moestuin. Niet meer naar de groenteboer! Wie een moestuin heeft, weet zich verzekerd van zelf gekweekte groenten en fruit. Tenminste, als je het goed doet. Handboek Moestuin behandelt daarom bijna alles wat van belang is om duurzaam gezonde groenten en vers fruit te telen. Ook het waarom en de theorie achter die praktijk worden toegelicht. Onder meer het belang van wisselen combinatieteelt, groenbemesters, compost, F1-hybriden en waarom spitten niet nodig is komen uitgebreid aan de orde. Per gewas wordt per seizoen het tijdpad gevolgd van (voor-) zaaien, planten, verzorgen, snoeien en oogsten. Achterin een handig overzicht per gewas van veel voorkomende ziekten en plagen en hoe die op natuurlijke wijze te bestrijden en - beter nog - te voorkomen. Het hoofdstuk 'ziektes en plagen' kwam in samenwerking met ECOstyle BV tot stand. Op de bij het boek behorende website staan links, nuttige adressen en per hoofdstuk extra informatie: www.handboekmoestuin.be en www.handboekmoestuin.nl
Verder lezen

Planten en tuin uit Zeist

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wolthoorn, Bram - Handboek moestuin / de grond, de seizoenen, zaaien, verzorgen, oogsten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Planten en tuin

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Planten en tuin
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Planten en tuin een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Planten en tuin vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Planten en tuin kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.