Paus, Martin - Van stof en staal tot edelmetaal. Lies Stork, ed

Schrijver:
Titel: Van stof en staal tot edelmetaal. Lies Stork, edelsmid en sieraadontwerper.
ISBN: 9789082365917
Taal: Nederlands
Uitgever: Artisan Publishing, Hengelo
Bijzonderheden: Gebonden, 2015, 88 blz. Met foto's. Opl. 100 ex.
Prijs: € 29,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Twentse fabrikantendochter Lies Stork (Hengelo 1929) was werkzaam bij Hilversumse omroepen en een edelsmid en sieraadontwerper. Naast sieraden werden door haar ook diverse beelden en prijzen vervaardigd.

Zo ontwierp ze voor de AVRO de trofee voor de jaarlijkse Platenpublieksprijs Klassiek. Haar werk werd door heel Nederland geëxposeerd.

Lies Stork behoorde volgens de Bussumse kunsthistoricus Marjan Unger in de jaren zestig en zeventig bij een nieuwe en interessante generatie edelsmeden en sieraadontwerpers. In plaats van de zekere terughoudendheid ten opzichte van uiterlijk vertoon dat Nederland in die tijd kenmerkte, werden er opeens kloek gevormde sieraden gemaakt met een formaat dat de aandacht afdwong.

’Het werk van Lies Stork is buitengewoon krachtig, het is opgebouwd uit stevige lijnen en bezit een mooi geproportioneerde geometrie, die niet erg geschikt lijkt voor sieraden. Toch resulteerde het in goed draagbare stukken die in hun sculpturale kwaliteit ook als objecten waardering verdienen’, aldus Unger.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Paus, Martin - Van stof en staal tot edelmetaal. Lies Stork, edelsmid en sieraadontwerper.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.