Kempis, Thomas à ; Udo de Kruijf ; Jeroen Kummer en Freek Pereboom (re

Schrijver:
Titel: Een klooster ontsloten. De kroniek van Sint-Agnietenberg bij Zwolle door Thomas van Kempen. In vertaling en met commentaar
ISBN: 9789066971127
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting IJsselacademie, Kampen
Bijzonderheden: Gebonden, 2000, 264 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen, kaarten en een index.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vertaling van : Chronica Montis Sanctae Agnetis.

Sinds 1718 is dit de eerste volledige Nederlandse vertaling van de kroniek van het klooster Sint-Agnietenberg, eind vijftiende eeuw geschreven door Thomas van Kempen, ook schrijver van 'De navolging van Christus'. Het klooster was een van de brandpunten van de Moderne Devotie, een belangrijke religieuze stroming die haar hoogtepunt had in de veertiende en vijftiende eeuw. De kroniek, een bronuitgave voor bijvoorbeeld historici, wordt voorafgegaan door een minutieuze en beeldende beschrijving van het dagelijks leven. Het boek begint met een beknopte beschrijving van de geschiedenis van de Moderne Devotie. Andere hoofdstukken beschrijven het omringende landschap van het aan het eind van de zestiende eeuw gesloopte klooster en de gebouwen waar het complex uit bestond. De bakermat van de Navolging verschijnt hier voor het geestesoog van de lezer. De inleidende hoofdstukken zijn net als de vertaling van Thomas in helder Nederlands. Het boek is mooi geïllustreerd en vormgegeven en gemaakt onder verantwoording van de Historische Werkgroep Kloosters IJssel-Vechtstreek.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.