Kaspar Alardin - Alardin, Kaspar-Het geluk van de rechtvaardige

Schrijver:
Titel: Alardin, Kaspar-Het geluk van de rechtvaardigen (nieuw, licht beschadigd)
ISBN: 9789492433954
Uitgever:
Bijzonderheden: Het geluk van de rechtvaardigen is een hertaling van De geluksaligheyt van den wegh der rechtveerdige van Kaspar Alardin (1658-1692), predikant te Sluis, Wezel en Arnhem.  In 1692 verscheen De geluksaligheyt van den wegh der rechtveerdige, een ...
Prijs: € 14,99
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Het geluk van de rechtvaardigen is een hertaling van De geluksaligheyt van den wegh der rechtveerdige van Kaspar Alardin (1658-1692), predikant te Sluis, Wezel en Arnhem. 
In 1692 verscheen De geluksaligheyt van den wegh der rechtveerdige, een bundel preken van de geliefde prediker Caspar Alardin. Deze had er op zijn ziek- en sterfbed nog aan gewerkt.
De preken gaan over: 
- Psalm 1
- Psalm 36:8-10
- Johannes 14:6
- Mattheüs 7:13, 14
- Filippenzen 1:23b
De preken hebben een bevindelijke inslag. Hoewel hij coccejaan was, werd hij ook door voetianen gewaardeerd. Zo volgde hij in Sluis Jacobus Koelman op.
De preken van Alardin hebben altijd veel waardering gehad. Er verschenen minimaal twaalf drukken. In de twintigste eeuw lijkt hij ten onrechte wat vergeten te zijn geraakt. Toch worden zijn preken nog steeds gelezen in leesdiensten van bevindelijk-gereformeerde kerken.
De hertaling is van de hand van wijlen dhr. W. van Dijk uit Rijssen, die meewerkte aan meerdere hertalingen van oudvaders.
Kaspar Alardin (1658-1692) werd geboren te Bremen en diende de gemeenten te Sluis (Vlaanderen), Wezel (Duitsland) en tenslotte Arnhem.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kaspar Alardin - Alardin, Kaspar-Het geluk van de rechtvaardigen (nieuw, licht beschadigd)