Runcie, James - Sidney Chambers en de schaduw van de dood

Schrijver:
Titel: Sidney Chambers en de schaduw van de dood
ISBN: 9789029732987
Taal: Nederlands
Uitgever: KokBoekencentrum Fictie
Bijzonderheden: 2022, 416pp, paperback
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
De schaduw van de dood is het eerste korte verhaal over de oplossing van een moord door Sidney Chambers, dominee in het dorp Grantchester, dicht bij Cambridge. Deze eerste aflevering beslaat 80 pagina’s en doet inderdaad aan als een aflevering van Sherlock of James Herriot, heel Brits.

Hierna volgen nog een paar afleveringen met de titels: Een kwestie van vertrouwen in de volgende 70 pagina’s over een te vinden dader bij een diefstal. Daarna volgt ten eerste: Niet schaden in de daaropvolgende 60 pagina’s over een gepleegde euthanasie. Daarna volgt: Een kwestie van tijd in 60 pagina’s over een moord door wurging. Daarna volgt een zaak met betrekking tot een vervalste oude meester in slechts 40 pagina’s. En dan in nog weer eens 60 pagina’s een moord tijdens een toneelstuk waarin een moord wordt gepleegd.

Het leest inderdaad als een tv-serie, zoals ook op de titelpagina staat. Het doorgaande verhaal is dat van Sidney, die binnen de elite van Groot Brittannië tot een aparte groep hoort, die van de geestelijkheid, en het daarom moeilijk vindt om zich in een romantische relatie te begeven, wat een dans tussen hem en sommige dames veroorzaakt. Dat is leuk om te volgen, maar de herhaling dat hij om allerlei redenen de dames niet met zijn verliefde gevoelens wil lastigvallen, wordt soms wat vervelend. Maar ja, het is nodig voor de serie om te blijven dralen, dan kunnen de verliefde gevoelens en spannende ontmoetingen nog blijven voortduren.

Er wordt op bijna elke bladzijde, dus veel te vaak, alcohol gedronken. Misschien was dat zo in de jaren vijftig, maar ik vind dat voor een nieuw boek van de jaren nu, niet meer kunnen. Het lijkt bijna een reclameverhaal voor allerlei alcoholische versnaperingen. De schrijver is goed op de hoogte van wat de Bijbel zegt en kan zich inleven hoe een dominee zich kan voelen tussen zijn parochianen en toch niet gelijk aan hen. Als detective en als dominee heeft hij zich aan volledige discretie te houden en hoe moeilijk dat is omdat je ook gewoon mens bent en van verschillende netwerken deel uitmaakt.
Verder lezen

Boekopinie uit Harderwijk

particulier

Logo Boekopinie

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Runcie, James - Sidney Chambers en de schaduw van de dood

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekopinie

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekopinie
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekopinie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekopinie vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekopinie kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.