Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Dijksman en Kuijpers - Als ik ooit nog thuis kom - de oorlogsda

Schrijver:
Titel: Als ik ooit nog thuis kom - de oorlogsdagboeken van Engelandvaarder Wim Kuijpers
ISBN: 9789085960645
Taal: Nederlands
Uitgever: Mooi Limburgs Boekenfonds
Bijzonderheden: 2010 hardcover ex bibliotheekboek in goede staat,
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,30 (binnen Nederland)
Meer info:
"De oorlogsdagboeken van Engelandvaarder Wim KuijpersALS IK OOIT NOG THUIS KOM is het aangrijpende verhaal van een getalenteerde jonge man die zijn leven gaf voor de vrijheid. De aanvullende informatie over de oorlog en de verzetsmensen die Wim Kuijpers onderweg ontmoette, geven dit boek een belangrijke meerwaarde. Als Wim Kuijpers op 18 mei 1942 uit Heer (Maastricht) vertrekt, wil hij maar één ding: Vechten tegen de Duitse bezetter. Via Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Curaçao en Canada bereikt hij uiteindelijk zijn einddoel Engeland waar hij boordschutter wordt op een bommenwerper. Zijn dagboeken gunnen de lezer een scherpe, schrijnende maar soms ook hilarische blik op het harde leven in oorlogstijd. Zo gaat hij in Canada bij de jonge prinses Juliana op bezoek en in Engeland ontmoet hij koningin Wilhelmina want ‘het is deze tijd heel gemakkelijk om hooggeplaatste personen te ontmoeten.‘ Wim ontmoet Audrey in Londen en ze worden verliefd in het besef dat ze misschien niet veel tijd krijgen. Cor Smit, ‘best man’ tijdens hun huwelijk, brengt Audrey de brief als de fatale dag daar is. Wim kwam uit een warm, katholiek arbeidersgezin in Heer. Audrey, zoon ‘kleine Wim’ en haar nieuwe gezin, bouwden na de oorlog een hechte band op met de familie Kuijpers. En ook tussen Audrey en Cor Smit groeide een blijvende vriendschap. Wat ze bindt is de herinnering aan een uitzonderlijke jonge man. Een herinnering die ze tot op de dag van vandaag levend houden. De boeiende dagboeken van Wim Kuijpers zijn niet alleen vakkundig door de auteurs geredigeerd, maar tevens aangevuld met interviews met ooggetuigen en familieleden, origineel beeldmateriaal en uitgebreide toelichtingen bij de dagboekteksten.
Verder lezen

Hidden Treasures

particulier

Hidden Treasures uit Oost-Souburg

Logo Hidden Treasures

Vaak kunt u voor de vermelde verzendkosten of met een kleine bijbetaling meerdere boeken versturen. U kunt het beste contact met mij opnemen als u daar gebruik van wilt maken.
Boeken die net dat ene speciale hebben waar ik voor ben gevallen. O.a.(Wereld)literatuur, fantasy, sci-fi,
geschiedenis, natuur, psychologie en prentenboeken.
In Nederlands en Engels.
Books that have that special something I fell for I(world) literature, fantasy, sci-fi, nature, children's book, history and psychology.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dijksman en Kuijpers - Als ik ooit nog thuis kom - de oorlogsdagboeken van Engelandvaarder Wim Kuijpers