Lansink, V.M. en J.M. ten Broek - Atlas van de verdwenen spoorl

Schrijver:
Titel: Atlas van de verdwenen spoorlijnen in Nederland
ISBN: 9789462581388
Taal: Nederlands
Uitgever: WBooks, Zwolle
Bijzonderheden: Gebonden, 2016, 208 blz., 3e druk. Met foto's en kaarten.
Prijs: € 24,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wanneer een spoorlijn buiten gebruik wordt gesteld, blijven er jaren daarna nog overblijfselen te zien; zoals rails en ballast, of hergebruikte delen van spoordijken, bruggen en gebouwen. Deze relicten noemen de auteurs 'railicten; littekens in het landschap die herinneren aan de opgeheven en de deels verdwenen spoorlijn'. Verspreid door Nederland namen ze foto’s van railicten van 29 lijnen of netwerken daarvan. Meestal bedoeld voor reizigersvervoer via lokaalspoorwegen, soms de rijksgrens overschrijdend. Bewust hebben ze tram-, industrie- en militaire lijnen buiten beschouwing gelaten. Op een overzichtskaart tonen ze waar deze 29 spoorlijnen lagen. Per opgeheven lijn laten ze hun foto’s van de railicten zien en combineren die met historisch beeldmateriaal uit archieven, een kaart met alle haltes en een korte toelichting. Deze toelichting op de foto’s bestaat uit een beknopt historisch overzicht met de belangrijkste voorvallen op/over de opgeheven spoorverbinding en van de daarmee verbonden railicten. De prachtige foto’s met tekst nodigen uit om zelf op pad en onderzoek te gaan. Met bronnenoverzicht.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lansink, V.M. en J.M. ten Broek - Atlas van de verdwenen spoorlijnen in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.