Nelemans, Dimp - Wat is Nehalennia zonder schip ?

Schrijver:
Titel: Wat is Nehalennia zonder schip ?
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Maritime Art & Design (MAD), Colijnsplaat
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2021, 256 blz. Met 100 foto's, tekeningen en kaarten.
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Na 1970 zijn 330 votief-resten van Nehalennia (godin van de Zeevaarders) boven water gehaald bij het Zeeuwse dorp Colijnsplaat. In 2005 werd de reconstructie van de tempel van Nehalennia geopend. Waarna de vondst van Romeinse schepen in Londen de maten leverden voor reconstructie van Caudicaria, het schip waarin Romeinen richting Britannia voeren voor hun invasie. De Romeinen brachten echter veel meer dan alleen maar oorlog.

Dimp vertelt wat de Romeinen o.a. in Zuid-Nederland hebben nagelaten en waar we tot op heden nog dagelijks mee te maken hebben. De Romeinen brachten bijvoorbeeld het ‘schrift’. Bovendien werden er in de Gallo/Romeinse periode ook landbouwcoöperaties opgericht voor beter, gezond en gevarieerder voedsel. Is de lay out ontstaan voor de infrastructuur van een water- en wegennetwerk waarvan we nu de restwaarde nog dagelijks gebruiken. Sterker nog, onze drang om per boot onbekende oorden te ontdekken waarvan een enorme handelsvloot in de 17e eeuw het resultaat werd, kreeg wellicht de eerste impulsen daarvoor in de Romeinse tijd.

Want het waren de Romeinen die scheepsbouw realiseerden waarmee vrachten van graan en zout droog de overtocht maakten vanuit de monding van de Schelde naar Britannia v.v.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nelemans, Dimp - Wat is Nehalennia zonder schip ?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.