J.C.L. van Schaik - Alfabetische encyclopedie I.T.F. Taekwon-Do

Schrijver:
Titel: Alfabetische encyclopedie I.T.F. Taekwon-Do
ISBN: 9789090142531
Uitgever: J.C.L. van Schaik
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 17,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Alfabetische encyclopedie I.T.F. Taekwon-Do
Geprikkeld, ja dat is het juiste woord. Tijdens de centrale technische trainingen onder leiding van Sabum W. van de Mortel werd ik geprikkeld door zijn kennis over de terminologie in Taekwon-Do.

Ik wilde hier meer over weten en bedacht mij hoe ik dit het beste aan kon pakken. Ik had de Manual (derde uitgave 1992), de Encyclopedie (derde uitgave 1993) en later de Cd-rom SET (uitgave 1997) voorhanden. Verder kreeg ik in het jaar 2000 de gelegenheid om onderzoek te doen in de encyclopedie, uitgave 1998. Toen ik de mogelijkheid kreeg om op internet te gaan zoeken kwam ik daar de site van de I.T.F. Nieuw Zeeland tegen. Met name een overzicht van alle bewegingen in de Tuls en een alfabetische woordenlijst, gemaakt door Mark Banicevich, hadden mijn bijzondere belangstelling. Ik zag in deze alfabetische woordenlijst een uitdaging om deze zo compleet mogelijk te maken.

Ik heb getracht om aan de hand van de voornoemde bronnen een overzicht te maken van een tweetal terminologieonderwerpen. In eerste instantie heb ik getracht om een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de woorden uit het Engels naar de Taekwon-Do terminologie. Tevens heb ik een alfabetisch overzicht gemaakt van alles wat in de voornoemde bronnen bekend was naar de Nederlandse taal. Dit is een overzicht geworden van technieken, standen, personen, plaatsen, historische gebeurtenissen en overige zaken. Zie hiervoor verder bij de uitleg van de inhoud.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.C.L. van Schaik - Alfabetische encyclopedie I.T.F. Taekwon-Do