Wilma Brinkhof, W. Brinkhof - De Zwaluwen Van Singraven

Schrijver:
Titel: De Zwaluwen Van Singraven
ISBN: 9789050112321
Uitgever: Uitgeverij Knnv
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 13,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
meer dan 300 olieverfschilderijen, tekeningen, etsen en aquarellen van van Nederlands bekendste schilders van dieren en landschappen
met hoorspel op CD
Beleef deze prachtige reis vol kunst en natuur!
In 1922 vertrok mr. W.F.J. Laan, de laatste bewoner van landgoed Singraven, met zijn chauffeur Harry van Mol voor een avontuurlijke safari van negen maanden naar Afrika. Terwijl mr. W.F.J. Laan trofee verzamelde voor het natuurmuseum in Denekamp, legde Van Mol deze fascinerende reis vast met zijn camera en hield hij een uitgebreid dagboek bij. Tachtig jaar later schilderde beeldend kunstenaar Erik van Ommen op Singraven in Twente. Hij volgde bij het koetshuis het leven van een familie zwaluwen. In de herfst vloog hij met schrijfster Wilma Brinkhof de zwaluwen achterna naar hun winterverblijf in zuidelijk Afrika om vanaf daar de reis van Laan en Van Mol voort te zetten.
De zwaluwen van Singraven laat zien dat de safari van mr. W.F.J. Laan en Van Mol, de trek van de zwaluw, het landgoed Singraven en het werk van Van Ommen meer met elkaar te maken te hebben dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Natuur, geschiedenis, kunst en cultuur zijn op prachtige wijze met elkaar verweven.
De pers over eerder verschenen titels in deze reeks:
‘...Erik van Ommen, die eerder De dwergganzen van Anjum tekende, is een begenadigd natuurtekenaar, zo een waarvan er maar een enkele per generatie verschijnt...’ (NRC Handelsblad)
‘...Zo'n driehonderd fraaie en vaak zeer gedetailleerde illustraties maakte Erik van Ommen voor De kiekendieven van bet Oldambt, schetsen, aquarellen, olieverfschilderijen en etsen...’ (Dagblad van het Noorden)
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilma Brinkhof, W. Brinkhof - De Zwaluwen Van Singraven