Brunsvold, Sara - De acht levenslessen van Clara Klein

Schrijver:
Titel: De acht levenslessen van Clara Klein
ISBN: 9789029734264
Taal: Nederlands
Uitgever: KokBoekencentrum Fictie
Bijzonderheden: 2023, 352pp, paperback
Prijs: € 18,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Je vindt de acht levenslessen van Klara Klein nergens in het boek terug, wel tientallen spectaculaire manieren om te sterven. Het is jammer dat de vertaling van de titel zo de plank heeft misgeslagen, want deze roman verdient absoluut 5 sterren als het om de inhoud gaat. Het boek begint met twee bijna lege bladzijden met een enkele tekst. De eerste tekst tekent de totale sfeer van deze roman en is tegelijkertijd een warme aanbeveling voor elk mens. Op de tweede bladzijde staat een Bijbeltekst die alles te maken heeft met de duurzame erfenis die Jezus heeft nagelaten. In wezen komt dat neer op een enorm diepgaande levensveranderende les die elk kind van God zou moeten leren. In deze roman is Aydin Kelley de hoofdpersoon. Na haar universitaire studie werkt ze nu al een jaar op de redactie van een gerenommeerde Amerikaanse krant en ze komt geen stapje hoger. Dat zit haar steeds vaker niet lekker. Ze hongert naar de status en het aanzien van bekende journalisten. Maar de sfeer is keihard en elke poging om hogerop te komen wordt letterlijk afgestraft. Door een wat ondoordachte poging om de aandacht van de eindredacteur te krijgen, komt ze letterlijk in de reservebank terecht en krijgt ze een strafexpeditie. Ze moet een in memoriam schrijven van een stervende vrouw. Ze voelt zich vernederd en gaat met wrok en pijn op de opdracht af. Maar de stervende vrouw is een geweldig leuk en gevoelig mens en hoewel ze niet zo veel tijd heeft, geeft zij Aydin de ruimte om te wrokken en te spartelen. Door de humor en de liefde van Klara en door onverwachte, andere spelers op het veld wordt Aydin uiteindelijk nieuwsgiering naar de levensgeschiedenis van deze vrouw, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de jaren tachtig van de vorige eeuw in de stad Kansas. Ik heb het boek in een paar uur uitgelezen en kon het niet wegleggen. Wat een verhaal! Wat een liefde. Storend is het veelvuldig herhaalde woord “liefje”, ik vermoed een beetje foute vertaling van het woord “dear”. Nog een storende fout is het woord ‘aannemers’ in plaats van ‘werknemers’ ergens in het verhaal van de rol van Amerika in de situatie in Vietnam. En ik vermoed dat het chocoladekoekje een chocoladecakeje moet zijn, dat ook een belangrijke rol speelt. Het is ontroerend om te lezen hoe de jonge journaliste te maken krijgt met het stervensproces van de mensen in het hospice waar Clara verblijft. Het is knap hoe de schrijfster het proces dat de twee hoofdpersonen doormaken, beschrijft. Het is ook knap hoe de schrijfster nuttige informatie op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Het stukje geschiedenis waarin Clara Klein een rol speelt, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een familie. Het boek is een keer gelezen en gerecenseerd.
Verder lezen

Boekopinie uit Harderwijk

particulier

Logo Boekopinie

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brunsvold, Sara - De acht levenslessen van Clara Klein

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekopinie

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekopinie
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekopinie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekopinie vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekopinie kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.