Jonathan Franzen - De correcties

Schrijver:
Titel: De correcties
ISBN: 9789044617771
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De correcties is een roman geschreven door Jonathan Franzen. Het boek vertelt het verhaal van de familie Lambert, bestaande uit het echtpaar Enid en Alfred en hun drie volwassen kinderen, Gary, Chip en Denise. Het verhaal speelt zich af in de jaren 90 en volgt de familie terwijl ze worstelen met hun persoonlijke problemen en de veranderende wereld om hen heen.

Enid, de moeder, is een zorgzame en toegewijde vrouw die haar gezin bij elkaar probeert te houden. Ze is vastbesloten om een perfecte kerst te organiseren en probeert haar kinderen te overtuigen om naar het ouderlijk huis terug te keren. Alfred, de vader, is een gepensioneerde werknemer van een chemiebedrijf die lijdt aan de ziekte van Parkinson. Hij is koppig en weigert zijn gezondheidsproblemen onder ogen te zien.

Gary, de oudste zoon, is een succesvol zakenman met een gezin. Hij lijdt echter aan depressie en voelt zich gevangen in zijn leven. Chip, de middelste zoon, is een voormalig docent die zijn baan heeft verloren vanwege een affaire met een studente. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen door te werken aan een screenplay. Denise, de jongste dochter, is een chef-kok die worstelt met haar liefdesleven en haar carrière.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van elk familielid, waardoor de lezer een dieper inzicht krijgt in hun gedachten en gevoelens. Terwijl het verhaal vordert, worden de complexe relaties tussen de familieleden onthuld en worden thema's als familiebanden, identiteit, verlangen en de zoektocht naar geluk verkend.

De correcties is een meeslepende roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis door de levens van de Lamberts. Jonathan Franzen weet op meesterlijke wijze de complexiteit van menselijke relaties en de worstelingen van het moderne leven te portretteren. Zijn schrijfstijl is levendig en beeldend, waardoor de personages tot leven komen en de lezer zich met hen kan identificeren.

Het boek is niet alleen een familiedrama, maar ook een kritische reflectie op de Amerikaanse samenleving en de gevolgen van de consumptiemaatschappij. Franzen schuwt niet om maatschappelijke kwesties aan te kaarten, zoals de invloed van de farmaceutische industrie en de teloorgang van de traditionele waarden.

De correcties werd geprezen door critici en won verschillende literaire prijzen, waaronder de National Book Award. Het boek is een meesterwerk van de hedendaagse literatuur en een must-read voor liefhebbers van diepgaande familiedrama's en maatschappijkritiek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jonathan Franzen - De correcties