Vellekoop, Marije (red.); Nienke Bakker ; Ella Hendriks e.a. -

Schrijver:
Titel: Van Gogh aan het werk
ISBN: 9789079310388
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gogh Museum, Amsterdam / Mercatorfonds, Brussel
Bijzonderheden: Gebonden, 2013, 304 blz. Met foto's, afbeeldingen en een index. Pakketpóst.
Prijs: € 59,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vincent van Gogh (1853-1890) wordt vaak beschouwd als een genie in een klasse apart, een uitzonderlijke autodidact die nauwelijks oog had voor de hem omringende kunstwereld. In werkelijkheid leerde Van Gogh volop van anderen, wisselde hij ideeën uit met zijn tijdgenoten en paste hij vaak de bestaande methoden en technieken toe om zijn vaardigheden aan te scherpen.

In deze uitzonderlijke uitgave peilen de diverse essays naar de manier waarop hij zijn vaardigheden ontwikkelde en zich uiteenlopende schets- en schildertechnieken eigen maakte, informatie over materialen verzamelde, zich vertrouwd maakte met de fysieke kenmerken van doek, verf, papier, krijt en andere materialen, en het werken op papier en doek benaderde. Naast een onderzoek van Van Goghs werkwijzen, bespreken de auteurs ook het werk en het onderzoek van moderne conservators. Ze besteden onder meer aandacht aan de veranderingen die de schilderijen in de tijd hebben ondergaan, zoals de verkleuring van verf en inkt, en ze onderstrepen het belang van het onderhoud en de restauratie van kunstwerken.

Marije Vellekoop is hoofd Kunst in het Van Gogh Museum, Amsterdam.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vellekoop, Marije (red.); Nienke Bakker ; Ella Hendriks e.a. - Van Gogh aan het werk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.