Frank McCourt, McCourt - Angela's ashes

Schrijver:
Titel: Angela's ashes
ISBN: 9780006510345
Uitgever: HarperCollins Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Angela's Ashes' is een autobiografische roman geschreven door Frank McCourt. Het verhaal speelt zich af in de jaren 1930 en 1940 en vertelt het aangrijpende levensverhaal van de auteur zelf.

Het boek begint met de jeugd van Frank McCourt in Brooklyn, New York, waar hij wordt geboren als kind van Ierse immigranten. Zijn ouders, Angela en Malachy, hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en het gezin leeft in armoede. Na de dood van hun dochtertje Margaret besluiten ze terug te keren naar Ierland, in de hoop op een beter leven.

Eenmaal in Ierland aangekomen, blijkt het leven daar echter niet veel beter te zijn. Het gezin McCourt woont in een krot in Limerick, waar ze te maken krijgen met extreme armoede, ziekte en honger. Frank en zijn broers en zussen moeten vaak bedelen om eten en kleding, en ze worden geconfronteerd met de harde realiteit van het leven in de sloppenwijken.

Frank McCourt beschrijft op indringende wijze de ontberingen die hij en zijn familie doormaken. Hij vertelt over de constante strijd om te overleven, de vernederingen die ze moeten ondergaan en de uitzichtloosheid van hun situatie. Ondanks alle tegenslagen blijft Frank echter vasthouden aan zijn dromen en zijn verlangen naar een beter leven.

Het boek is niet alleen een aangrijpend relaas van armoede en ontbering, maar ook een coming-of-age verhaal. Frank McCourt groeit op in een omgeving waarin onderwijs en cultuur niet vanzelfsprekend zijn, maar hij weet zichzelf te ontwikkelen door middel van boeken en zijn eigen doorzettingsvermogen. Hij droomt ervan om schrijver te worden en ontsnappen aan de armoede en ellende van zijn jeugd.

'Angela's Ashes' is een ontroerend en meeslepend boek dat de lezer meeneemt in de wereld van Frank McCourt. Het is een verhaal over veerkracht, hoop en de kracht van het individu om zichzelf te verheffen, zelfs in de meest uitzichtloze omstandigheden. Het boek is bekroond met verschillende literaire prijzen en wordt beschouwd als een moderne klassieker. Het laat de lezer achter met een diep gevoel van empathie en bewondering voor de moed en volharding van de auteur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank McCourt, McCourt - Angela's ashes