Tom Rob Smith, Tom Rob Smith - Kind 44

Schrijver:
Titel: Kind 44
ISBN: 9789041413758
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Kind 44 is een spannende thriller geschreven door Tom Rob Smith. Het speelt zich af in de Sovjet-Unie in de jaren 50, een tijd waarin het regime van Stalin zijn greep op het land verstevigt en dissidentie niet wordt getolereerd.

Het verhaal volgt Leo Demidov, een geheim agent van de geheime politie, de MGB. Leo is een loyale dienaar van de staat en gelooft in de idealen van het communistische regime. Hij is ervan overtuigd dat er geen misdaden kunnen plaatsvinden in een perfecte socialistische samenleving. Maar wanneer hij geconfronteerd wordt met de brute moord op een kind, begint hij te twijfelen aan zijn overtuigingen.

De moord op het kind wordt echter afgedaan als een ongeluk, aangezien het regime niet wil toegeven dat er misdaden plaatsvinden in hun perfecte samenleving. Leo wordt gedwongen om het officiële verhaal te accepteren, maar hij kan de zaak niet loslaten. Hij begint zijn eigen onderzoek en ontdekt al snel dat er een seriemoordenaar actief is die kinderen vermoordt. Maar het is niet alleen de moordenaar waar Leo tegen moet vechten, hij moet ook de corruptie en het wantrouwen binnen het systeem overwinnen.

Terwijl Leo dieper graaft, komt hij erachter dat er een verband is tussen de moorden en een geheime samenzwering binnen de hoogste kringen van de Sovjet-Unie. Hij wordt gedwongen om te vechten tegen degenen die hij ooit als zijn bondgenoten beschouwde, terwijl hij probeert de waarheid te achterhalen en de moordenaar te stoppen.

Kind 44 is een meeslepende thriller die de lezer meeneemt naar het duistere en onderdrukkende regime van de Sovjet-Unie. Het boek is goed geschreven en zit vol met spanning en plotwendingen. Tom Rob Smith weet de sfeer van angst en paranoia van die tijd goed over te brengen, en de personages zijn goed uitgewerkt en intrigerend.

Het boek is niet alleen een spannende thriller, maar werpt ook een kritische blik op het totalitaire regime van Stalin en de gevolgen daarvan voor de gewone mensen. Het laat zien hoe mensen gedwongen worden om te leven in een systeem waarin ze niet kunnen vertrouwen op de autoriteiten en waarin hun eigen veiligheid en vrijheid op het spel staan.

Kind 44 is het eerste deel van een trilogie, gevolgd door Kolyma en Agent 6. Het boek is ook verfilmd in 2015, met Tom Hardy in de hoofdrol als Leo Demidov. Het is een aanrader voor liefhebbers van spannende thrillers en historische fictie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tom Rob Smith, Tom Rob Smith - Kind 44