Lagerlof, S. - De spookhand en andere verhalen over geesten en

Schrijver:
Titel: De spookhand en andere verhalen over geesten en verschijningen / druk 1
ISBN: 9789064410925
Taal: Nederlands
Uitgever: Sirius En Siderius
Bijzonderheden: paperback, 1ste druk, 1990
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Dat schrijf ik eigenlijk het liefst,’ bekende Selma Lagerlof eens. Met ‘dat’ bedoelde zij het soort spookgeschiedenissen zoals die in deze bundel zijn opgenomen. In die verhalen is het de schrijfster zelden of nooit te doen om het spookachtige zonder meer, het griezelen om het griezelen. Het bovennatuurlijke is geen doel op zich. Regelmatig wordt in haar verhalen de mogelijkheid van een psychologische verklaring voor de ‘waargenomen’ verschijnselen volledig opengelaten. De schrijfster Selma Lagerlof heeft, hoewel haar werk meer dan een halve eeuw geleden verscheen, nauwelijks een introductie bij het Nederlandse publiek nodig. Zij woonde en werkte haar leven lang in Zweden en was de eerste vrouw die voor haar werk de nobelprijs voor literatuur kreeg.

De sfeer van het geheimzinnige Zweedse land en het leven daar in het begin van deze eeuw lenen zich bijzonder goed als decor voor deze verhalen over geesten en verschijningen. Selma Lagerlof weet als geen ander gebruik te maken van de stof, die in overleveringen en in de volksvertelkunst van Zweden voor handen was. Zij verstaat de kunst om werk van literaire waarde te creëren uit het ruwe materiaal dat in een land als Zweden ruimschoots aanwezig is. Zo schreef zij in het begin van onze eeuw deze verhalen, die nu meer dan een halve eeuw later nog niets aan leesbaarheid hebben ingeboet.
Verder lezen

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lagerlof, S. - De spookhand en andere verhalen over geesten en verschijningen / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Viooltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Viooltje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Viooltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Viooltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Viooltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.