Jan Vrijman, Tom Rooduijn - Journaille : een keuze uit de Paroo

Schrijver:
Titel: Journaille : een keuze uit de Parool-columns
ISBN: 9789023437611
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dertien jaar lang schreef de auteur en filmer Jan Vrijman dagelijks een kort stukje in Het Parool. Een impressie, een aanklacht of een herinnering in zijn hoekje op de voorpagina behandelde hij de meest uiteenlopende onderwerpen. Al gauw na zijn eerste 'Journaille' - Vrijmans geuzennaam - verwierf de columnist een schare trouwe lezers, die in de loop der jaren gestaag uitbreidde.

Jean Journaille werd een Meneer voor zijn publiek, die in wisselende stemming even de huiskamer van de lezer betrad. Van alle Parool-columnisten kreeg hij verreweg de meeste brieven. Soms was hij een brommerige man, dan weer een sentimenteel jongetje; een demagogische betweter kon de volgende dag een sympathieke schoolmeester zijn.

De reeks van circa 3500 stukjes eindigde op 10 mei van dit jaar met de aankondiging van zijn dood: 'Dit is, denk ik, mijn laatste Journaille. De geest wil nog wel; het lichaam weigert. Veel dank voor alle belangstelling.' Zijn eerste Journaille besloot hij met de woorden: 'Wie is de nieuwe Stem des Volks? Uw ondergetekende'

De vele facetten van deze opvallende Stem komen aan bod in een selectie van de beste en meest hartverwarmende Journailles, ingeleid door oud-PvdA-voorzitter en Vrijman-vriend Felix Rottenberg.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Vrijman, Tom Rooduijn - Journaille : een keuze uit de Parool-columns