R.M. Pirsig, Robert M. Pirsig - Zen en kunst motoronderhoud (go

Schrijver:
Titel: Zen en kunst motoronderhoud (goedk.
ISBN: 9789035109575
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Zen en de kunst van het motoronderhoud' is een filosofische roman geschreven door Robert M. Pirsig. Het verhaal volgt een vader en zijn elfjarige zoon tijdens een motorreis door de Verenigde Staten. Terwijl ze samen de prachtige landschappen doorkruisen, wordt de lezer meegenomen op een diepgaande zoektocht naar de betekenis van kwaliteit en de aard van de werkelijkheid.

De hoofdpersoon, die ook de verteller is, is een voormalig docent filosofie die een mentale inzinking heeft gehad en nu zijn leven weer probeert op te bouwen. Hij is gefascineerd door de vraag wat kwaliteit is en hoe het kan worden bereikt. Hij begint zijn zoektocht door zijn motor te onderhouden en te repareren, waarbij hij zichzelf onderdompelt in de wereld van techniek en ambachtelijkheid.

Terwijl hij werkt aan zijn motor, reflecteert de hoofdpersoon op zijn eigen leven en op de filosofische vraagstukken die hem bezighouden. Hij raakt geobsedeerd door de vraag wat kwaliteit is en hoe het kan worden begrepen en bereikt. Hij onderzoekt verschillende filosofische stromingen, zoals het klassieke Griekse denken, het boeddhisme en de moderne wetenschap, en probeert deze te verbinden met zijn eigen ervaringen.

Tijdens de reis ontstaat er ook een conflict tussen de hoofdpersoon en zijn zoon, die een meer pragmatische en praktische kijk op het leven heeft. Dit conflict weerspiegelt de spanning tussen de rationele en de intuïtieve benadering van de wereld en draagt bij aan de diepgang van het verhaal.

'Zen en de kunst van het motoronderhoud' is een boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over de aard van kwaliteit, de betekenis van het leven en de relatie tussen techniek en spiritualiteit. Het combineert filosofische overpeinzingen met een meeslepend verhaal en biedt zo een unieke leeservaring.

Het boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1974 en werd al snel een bestseller. Het werd geprezen om zijn diepgaande inzichten en invloedrijke ideeën. Het boek heeft sindsdien een grote schare lezers aangetrokken en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker in de filosofische literatuur.

'Zen en de kunst van het motoronderhoud' is een boek dat zowel motorliefhebbers als filosofieliefhebbers zal aanspreken. Het biedt een unieke kijk op de wereld en nodigt de lezer uit om na te denken over de grote vragen van het leven. Het is een boek dat je aan het denken zet en je uitdaagt om je eigen ideeën over kwaliteit en waarheid te onderzoeken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.