R. Whenary - De structuur van zijn

Schrijver:
Titel: De structuur van zijn
ISBN: 9789077228128
Uitgever: Samsara Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: Goed - Zeer lichte leessporen
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Waarom zouden we belangstelling moeten hebben voor spiritualiteit? In zijn boek onderzoekt Roy Whenary de aard van de spirituele werkelijkheid en de wijze waarop we die kunnen begrijpen en in ons leven kunnen inpassen. Dit onderzoek kan helpen bij het beantwoorden van belangrijke levensvragen die de meesten van ons zich op een bepaald moment in ons leven stellen.

Roy Whenary’s belangstelling voor oosterse, spirituele tradities werd aan het eind van de jaren zestig gewekt, toen hij zo’n zeventien jaar oud was. Dit eerste boek van Roy is het resultaat van dertig jaar spiritueel onderzoek. De geschriften van J. Krishnamurti en vooral het boek I Am That van Sri Nisargadatta Maharaj hadden een grote invloed op hem. In 1980 ontmoette hij zijn leraar Jean Klein, Roy heeft gedurende vele jaren deelgenomen aan zijn discussiegroepen en retraites.
De structuur van Zijn is niet een zuiver intellectuele oefening, maar voor een belangrijk deel gebaseerd op wat Roy Whenary ‘invoelen’ noemt. Intellectueel inzicht in spirituele zaken heeft naar zijn mening slechts beperkte waarde. Hij gebruikt vaak de uitdrukking ‘vanuit de stille leegte van onze ware aard’, omdat dit zinnetje voor hem precies het niveau weergeeft waarop het inzicht tot stand moet komen.

Advaita (non-dualiteit) is het belangrijkste uitgangspunt bij het onderzoek van de auteur naar de beperkingen van het ‘gewone’ leven en de vragen die velen van ons zich stellen: wat komt er terecht van mijn inspiraties? Wie ben ik? Hoe kan ik me bevrijden van verwarring en lijden? In een van de hoofdstukken legt Roy Whenary helder uit wat advaita precies is.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Whenary - De structuur van zijn