Arnolli, Gieneke en Rosalie Sloof - Letter voor letter. Merklap

Schrijver:
Titel: Letter voor letter. Merklappen in de opvoeding van Friese meisjes.
ISBN: 9789040090165
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle / Fries Museum, Leeuwarden
Bijzonderheden: Gebonden, 2004, 128 blz. Met 138 foto's, 1 kaart en een index. Zonder de bijlage (patroonblad). Restantje NAW-stickertje op schutblad.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zonder de bijlage (patroonblad).

Het Fries Museum in Leeuwarden beheert een unieke collectie van ruim zeshonderd Friese letter- of merklappen uit de zeventiende tot de twintigste eeuw. Het maken van een letterlap was een onderdeel van de scholing van meisjes van zes tot zestien jaar. Met het borduren leerden meisjes tellen, letters kennen en lezen en hun eigen keuze maken uit motieven waarmee ze later hun linnengoed zouden merken. Veel motieven hadden betrekking op hun toekomstige rol als huisvrouw, zoals een huwelijkshart of een linnenkast met sleutel. Door genealogisch onderzoek is ontdekt, dat de grote variatie die te zien is in de Friese letterlappen regionaal bepaald is. Iedere naaivrouw in elke stad of elk dorp had haar eigen motievenrepertoire. "Letter voor letter" is een boek voor liefhebbers van merklappen en borduurkunst, voor verzamelaars van textiel en museummedewerkers. Ook voor lezers met belangstelling voor geschiedenis en volkscultuur zijn de verhalen rond merklappen zeer informatief.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arnolli, Gieneke en Rosalie Sloof - Letter voor letter. Merklappen in de opvoeding van Friese meisjes.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.