Aristofanes - Wolken / Vogels / Kikkers

Schrijver:
Titel: Wolken / Vogels / Kikkers
ISBN: 9789025301668
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep, Baskerville Serie, 1995
Bijzonderheden: paperback, vrijwel nieuw
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Onderdeel van de serie Baskerville serie.

van hilarisch tot soms uitgesproken flauw, van geraffineerd tot platvloers, van verrassend modern tot tijdgebonden: het gaat allemaal op voor de grootste vertegenwoordiger van de Oude komedie: Aristofanes (430 tot 385 v. Chr.). Met zijn meesterlijke beheersing van de poëzie en groot gevoel voor humor haalt hij in zijn komedies fel uit naar tijdgenoten: maar onder zijn ruwe grappen en grove obsceniteiten gaan veel serieuze thema's schuil, die ook de moderne lezer blijken aan te spreken. Niet voor niets worden zijn stukken nog steeds met succes opgevoerd.In Wolken moet Sokrates het ontgelden, die hier wordt gehekeld als een te moderne leraar. Als een vader zijn zoon bij Sokrates in de leer doet om opgeleid te worden tot overtuigend spreker, leidt dat tot een groot generatieconflict. De Sokrates die we hier op het toneel zien (en die zeer waarschijnlijk ook in het publiek Aristofanes' kritiek heeft moeten aanhoren) lijkt maar weinig op de man zoals we die uit Plato's Symposium kennen. Wél worden hier al de twee punten aan de kaak gesteld waarop Sokrates veel later ter dood veroordeeld zal worden: hij zou de jeugd bederven en in plaats van de officiële goden de wolken aanbidden.Utopie en maatschappijkritiek zijn de thema's van Vogels. Twee mannen ontvluchten uit onvrede de pas ontstane democratie van Athene om een nieuwe stad te stichten. De Hop laat ze toe in het rijk van de vogels. Om devogels de opperheerschappij over goden en mensen te geven wordt in de lucht een grote vogelstad gebouwd.Met Kikkers behaalde Aristofanes in 405 de eerste prijs op een van de theaterfestivals. Dionysos daalt (als Herakles) af naar de onderwereld op zoek naar een goede tragediedichter: op aarde blijken die niet meer te vinden. In het schimmenrijk wordt een wedstrijd gehouden tussen de moderne Euripides en Aischylos, de vertegenwoordiger van de oude stijl. De laatste wint en mag mee naar de levenden. Een stuk vol prachtige parodieën en literatuurkritiek.Voor de Baskerville Serie
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Hartogboeken

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:
PostNL
Briefpakje: E 3,65 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt
DHL
Pakketpost: E 5,95 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt
DPD
Pakketpost: E 6,50 naar een huisadres of E 5,50 naar een DPD afhaalpunt
VERZENDKOSTEN BELGIË:
DPD
Pakketpost: E 7,50 naar een huisadres of E 6,75 naar een DPD afhaalpunt
__________________________________________________________________________________
Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aristofanes - Wolken / Vogels / Kikkers Aristofanes - Wolken / Vogels / Kikkers

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Antiquariaat A.F.G. den Hartog
  Kamer van Koophandel nummer: 24329792
  NL001621976B13
 • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.