Khaled Hasseini - Duizend schitterende zonnen - Khaled Hasseini

Schrijver:
Titel: Duizend schitterende zonnen - Khaled Hasseini
ISBN: 9789903244452
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 14,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Duizend schitterende zonnen is een aangrijpende roman geschreven door Khaled Hosseini, de auteur van de bestseller De vliegeraar. Het boek speelt zich af in Afghanistan en vertelt het verhaal van twee vrouwen, Mariam en Laila, die door het lot aan elkaar verbonden worden.

Het verhaal begint in de jaren '60, wanneer Mariam als buitenechtelijk kind wordt geboren in een arm gezin. Haar moeder is een huishoudster bij een rijke man, Jalil, die haar slechts sporadisch bezoekt. Mariam groeit op in een klein dorpje en droomt ervan om door haar vader erkend te worden en een beter leven te leiden. Wanneer ze uiteindelijk de moed heeft om naar Jalil te gaan, wordt ze teleurgesteld en afgewezen. Dit moment markeert het begin van haar eenzame en pijnlijke leven.

Naarmate het verhaal vordert, maken we kennis met Laila, een jong meisje dat opgroeit in Kabul. Laila is slim en ambitieus, en droomt ervan om dokter te worden. Haar leven neemt echter een dramatische wending wanneer haar familie omkomt tijdens een bombardement. Ze wordt gered door Rasheed, een oudere man die haar dwingt met hem te trouwen. Laila wordt de tweede vrouw van Rasheed en komt terecht in een gewelddadig en onderdrukkend huwelijk.

Mariam en Laila worden gedwongen om samen te leven onder hetzelfde dak, waar ze aanvankelijk een gespannen relatie hebben. Maar naarmate de tijd verstrijkt, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee vrouwen. Ze vinden steun en troost bij elkaar in de moeilijkste tijden en vechten samen tegen de onderdrukking en het geweld waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd.

Duizend schitterende zonnen is niet alleen een verhaal over de kracht van vriendschap, maar ook over de veerkracht van vrouwen in een door oorlog verscheurd land. Het boek werpt een scherp licht op de onderdrukking van vrouwen in Afghanistan en de impact van oorlog op hun levens. Het laat zien hoe deze vrouwen, ondanks alle tegenslagen, blijven vechten voor hun vrijheid en waardigheid.

Khaled Hosseini weet met zijn meeslepende schrijfstijl de lezer diep te raken. Hij schetst een levendig beeld van het leven in Afghanistan, met al zijn schoonheid en gruwelijkheden. Zijn personages zijn levensecht en hun emoties voelen authentiek aan. Duizend schitterende zonnen is een hartverscheurend verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Het boek is een ode aan de kracht van vrouwen en een aanklacht tegen de ongelijkheid en onderdrukking waar ze mee te maken krijgen. Het laat zien dat zelfs in de donkerste tijden, er altijd een sprankje hoop en menselijkheid te vinden is. Duizend schitterende zonnen is een absolute aanrader voor liefhebbers van historische fictie en emotionele verhalen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.