Bor, Jan, Leeuw & K. van der, Petersma, Errit - 25 eeuwen ooste

Schrijver:
Titel: 25 eeuwen oosterse filosofie / teksten toelichtingen
ISBN: 9789053528228
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2003, paperback met flappen, gebruikssporen, potloodaantekening. goed exemplaar
Prijs: € 26,50
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
De rijkdom aan oorspronkelijke wijsgerige teksten maakt dit boek tot zowel een unieke bloemlezing als een overzichtelijke geschiedenis van de oosterse filosofie

In 25 EEUWEN OOSTERSE FILOSOFIE wordt aan de hand van oorspronkelijke wijsgerige teksten, de meeste voor het eerst in het Nederlands vertaald, en kort toelichtende introducties de rijke traditie van het oosterse denken belicht. Achtereenvolgens komen de Indische, Tibetaanse, islamitische, Chinese en Japanse filosofie aan de orde. Elk gebied is voorzien van een uitgebreide inleiding waarin uitvoerig de historische context en het specifieke karakter van elke filosofie worden belicht. De belangrijkste thema's worden uitgelicht en er wordt aandacht besteed aan de doorwerking en de actualiteit.
Aan bod komen onder meer: de hindoeïstische systemen, het boeddhisme in India, Tibet, China en Japan, het confucianisme in China en Japan, het daoïsme, de 'honderd scholen' van de Chinese oudheid, het neoconfucianisme, het zen-boeddhisme in China en Japan, het shintoïsme, de klassieke islamitische filosofie, de islamitische mystiek en het politieke denken binnen de islam.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bor, Jan, Leeuw & K. van der, Petersma, Errit - 25 eeuwen oosterse filosofie / teksten toelichtingen Bor, Jan, Leeuw & K. van der, Petersma, Errit - 25 eeuwen oosterse filosofie / teksten toelichtingen