Joan Palmer, H. van Wessem - De Hondenrassenencyclopedie

Schrijver:
Titel: De Hondenrassenencyclopedie
ISBN: 9789057644788
Uitgever: Librero
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek biedt uitvoerig informatie over hedendaagse honden. Meer dan 200 rassen worden besproken, van de elegante Pharaohond, die ooit op de zandvlakten van het oude Egypte jaagde, tot de Shar Pei, de populaire Golden Retriever en de schitterende Yorkshire Terrier.

In de inleiding duiken we in de geschiedenis van de hond, die duizenden jaren teruggaat, tot de wilde honden, die zich al warmden bij het vuur van de eerste mensen. Vervolgens behandelen we de anatomie, fysiologie en psychologie van de hond. Kynologische termen worden verduidelijkt met voorbeelden van in dit boek voorkomende honden. Foto's, kaartjes en tekeningen laten zien hoe op grond van bouw of karaktereigenschappen de verdeling in rassen zoals we die tegenwoordig kennen, tot stand is gekomen.

In dit complete naslagwerk behandelen we de rassen volgens de Amerikaanse groepsindeling: niet-jachthonden, gebruikshonden, herdershonden, jachthonden, lopende honden, zweethonden en windhonden, terriërs en gezelschapshonden. We gaan bij elk hondenras uitvoerig in op de herkomst, geschiedenis, ontwikkeling, uiterlijke kenmerken en, waar van toepassing, de wijze van werken. Tevens bespreken we bij elk ras de rasstandaard en geven we overzichtelijke, bondige tips voor de verzorging. Verder staan we stil bij 79 zeldzame rassen, van de oude Helleense Brak tot de gespecialiseerde Lundehund of Noorse Papegaaiduikershond.

Joan Palmer heeft ruim 25 boeken geschreven over huisdieren, waaronder het bekroonde 'Het boek van de hond (1981).' Ze is lid van diverse rasverenigingen en kent de showwereld als exposant van de Chinese Naakthond en Franse Bulldog.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joan Palmer, H. van Wessem - De Hondenrassenencyclopedie