Biografisch lexicon ned protestantisme 2

Schrijver:
Titel: Biografisch lexicon ned protestantisme 2
ISBN: 9789024223329
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nadat na een halve eeuw de groots opgezette uitgave van het ,,Biographisch Woordenboek van protestantsche Godgeleerden in Nederland' door allerlei omstandigheden halverwege moest worden afgebroken, is de behoefte aan een nieuw, up-to-date bijgewerkt naslagwerk op dit gebied steeds groter geworden. Na een jarenlange voorbereiding zag in 1978 het eerste deel van het 'Biografisch Lexicon voor de Geschiedenis van het Nederlandse Protestantisme' het licht, in 1983 gevolgd door het tweede. In deze uitgave werkt een groot aantal deskundigen op het gebied van de Nederlandse kerkgeschiedenis samen. Het redactiesecretariaat is gevestigd in het instituut van de Utrechtse theologische faculteit, die het lexiconprojekt sedert 1966 als een vast onderdeel op haar onderzoekprogramma heeft staan in overleg met andere theologische faculteiten en hogescholen en het Kerkhistorisch Gezelschap in Nederland.

Aanknopend bij de tradities van onpartijdigheid en wetenschappelijkheid van De Bie-Loosjes (het bekende redactieteam van het oude werk) heeft men thans voor een andere, meer beknopte opzet gekozen om binnen afzienbare tijd in vijf delen het lexicon te kunnen voltooien. Er kunnen ca. 3000 namen worden behandeld, waardoor alle figuren die in de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme van betekenis zijn geweest, aan de orde komen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Biografisch lexicon ned protestantisme 2