Agnes van Minnen, G.P.J. Keijsers - Protocollaire behandelingen

Schrijver:
Titel: Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten
ISBN: 9789461057709
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 49,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit tweedelige standaardwerk bevat in totaal maar liefst 27 psychologische behandelingen van veelvoorkomende psychische stoornissen. Deze zijn goed onderzocht en behoren tot de krachtigste behandelingen binnen de klinische psychologie en psychiatrie.

De boeken zijn thematisch gerangschikt. Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten 1 bevat angststoornissen, stemmingsstoornissen, en verslavingen en eetproblemen. Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten 2 bevat somatoforme stoornissen en lichamelijke klachten, burn-out, aandoeningen in de realiteitsbeleving, en impulscontrole- en overige problemen.

De behandelingen zijn tot in detail beschreven en worden op heldere wijze gepresenteerd. Ieder hoofdstuk biedt beknopt de nieuwste onderzoeksinformatie en vervolgt dan met een stapsgewijze beschrijving van de behandeling, steeds ruim voorzien van voorbeelden, tips, casuïstiek, informatiemateriaal voor patiënten en adviezen hoe valkuilen in de behandeling kunnen worden vermeden. Het accent ligt steeds op een praktisch bruikbare uitvoering van de behandeling.

Deze uitgave is compleet herzien: de hoofdstukken zijn volledig geactualiseerd en er zijn negen nieuwe behandelingen toegevoegd. Anders dan in de eerdere uitgaven zijn nu ook de belangrijkste meetinstrumenten opgenomen en is het mogelijk de bijlagen te downloaden van www.behandelprotocollen.nl.

Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten hoort thuis in de praktijk van psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.


Over de auteur(s):
Ger Keijsers is als universitair hoofddocent werkzaam bij de sectie klinische psychologie van de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Agnes van Minnen is bijzonder hoogleraar behandeling van angststoornissen en angstregulatie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Kees Hoogduin, psychiater/zenuwarts, is als adviseur van de directie verbonden aan de HSK Groep.



De pers over deze uitgave:
(over deel 1)
'Verleidelijk leesvoer' - OverPsychologie.nl ****

'Beide delen laten in heldere bewoordingen zien welke behandelingen gangbaar zijn en hoe deze opgebouwd kunnen worden. De stijl is opvallend duidelijk van toon en rijk gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk. Dit maakt dit standaardoverzicht tot een boeiend en rijk naslagwerk. (...) een onmisbaar naslagwerk voor therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg.' - Inkt

'Een goed opgebouwd handboek voor het doen van protocollaire, evidence-based behandelingen. (...) Dit boek is voor elke praktijk en instelling een must have.' - Over Riagg
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Agnes van Minnen, G.P.J. Keijsers - Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten