Sjef Leenen - De Dame van Simpelveld

Schrijver:
Titel: De Dame van Simpelveld
ISBN: 9789090336862
Uitgever: Pumbo.Nl B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 26,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wereldnieuws was de vondst van een zeer bijzondere Romeinse sarcofaag in Simpelveld in 1930. Het beeldhouwwerk aan de binnenkant en de grafgiften en uiteraard de as van de overledene vertellen ons een deel van de geschiedenis. Deze roman vertelt het hele levensverhaal van de vrouw voor wie de sarcofaag gemaakt werd. Rome in het jaar 190 AD: Op zijn sterfbed vertelt haar vader aan Juna dat ze een pleegkind is en dat haar echte moeder in Sempervivetum (Simpelveld) woont. Juna reist samen met een paar slaven naar Gallië in het noordwesten van het Romeinse rijk om haar moeder te bezoeken die daar een villa rustica beheert. In Sempervivetum wachten haar de nodige verrassingen. Juna ontpopt zich als een intelligente, geëmancipeerde vrouw die op innovatieve wijze het beheer van de villa en landerijen aanpakt.

De auteur Sjef Leenen
Na zijn goed ontvangen debuutroman ‘Koppelmenu’ brengt Sjef Leenen zijn tweede roman uit. Hij heeft in Antwerpen en Genk schrijversopleidingen gevolgd. Het schrijven van fictie is zijn passie. In het levensverhaal van de Dame van Simpelveld heeft hij de werkelijke onderzoeksresultaten van de sarcofaag, de as en grafgiften verwerkt. Vervolgens heeft hij dit geplaatst in een reëel historisch beeld van het Romeinse rijk, 2e eeuw na Christus.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sjef Leenen - De Dame van Simpelveld