Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

- I Tjing Het boek der veranderingen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver:
Titel: I Tjing Het boek der veranderingen
ISBN:
Uitgever: Kluwer Deventer
Bijzonderheid: Hardcover in goede staat
Prijs: € 12,50
Meer info cSamenvatting






Auteur: Hella S. Haasse

 Nederlands
 603 pagina's
 Singel Pockets
 januari 2000
Alle productspecificaties
Zes mensen van verschillende leeftijd, nationaliteit en achtergrond komen met elkaar in contact tijdens hun verblijf in Griekenland. Van het Amerikaanse meisje Jessica Manning tot de ex-nazi Helmuth Sturm, allen streven ernaar te worden wie ze in essentie zijn. Bij elk van hen wordt de draad van hun leven met die van een ander vervlochten, tot het tenslotte niet meer mogelijk is het lot van ieder afzonderlijk los te zien van wat de anderen overkomt en bezielt.

Hella S. Haasse: 'Al deze mensen verkeren in een crisis, zijn op een beslissend punt in hun leven gekomen. De ontmoeting(en) met elkaar, het onderlinge contact en/of de wisselwerking, brengen een en ander in een acuut stadium. Ingewijden zijn zij in zoverre dat zij over de mogelijkheden, het materiaal, beschikken om zichzelf en hun leven te veranderen.'

Recensie(s)

Goedkope herdruk van deze groots opgezette psychologische roman uit 1957, waarin het toeval zes totaal verschillende personen samenbrengt op het eiland Kreta. Zesmaal ook wisselt het perspectief en begint eigenlijk een nieuwe roman, tot ten slotte alle draden met elkaar verweven zijn. Het is ook de roman van de kunstenares Elina, de verdwenen vrouw uit Haasse's eerdere roman 'De verborgen bron'. Een rijk en meeslepend boek, waarin ook de klassieke mythologie, de Tweede Wereldoorlog en wat al niet meer een rol spelen. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.