Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Wolkers Jan - Turksfruit

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Wolkers Jan
Titel: Turksfruit
ISBN:
Uitgever: Wolters Noordhoff Groningen
Bijzonderheid: paperback in redelijk goede staat
Prijs: € 10,00
Meer info 'Jan Wolkers roman Turks Fruit is een boek over de liefde zoals er in onze literatuur maar weinig zijn, een waagstuk omdat het wel weer, net als in bijna al zijn vorig werk, voor een groot deel autobiografisch zal zijn en hetzelfde verhaal onder de handen van bijna ieder ander tot een hopeloos larmoyant geheel zou zijn geworden. Wolkers overtuigt voor de volle honderd procent: hij laat de lezer geloven in zijn liefde en wanhoop.' – NRC

In de autobiografische roman Turks Fruit verscheen oorspronkelijk in 1969. Jan Wolkers beschrijft in Turks fruit de heftige liefde van een beeldhouwer voor een jonge liftster. De roman is Wolkers' meest gelezen en meest vertaalde boek en werd in 1972 verfilmd door Paul Verhoeven met Monique van der Ven en Rutger Hauer in de hoofdrollen. De roman beleefde tientallen herdrukken en geldt thans als een klassiek meesterwerk.
Recensie(s)
De tragi-komische episoden in deze autobiografisch getinte roman, vol van erotiek, dood en ellende, komen voort uit de relatie van de verteller, een beeldend kunstenaar, met de vrouw die hem verliet. Deze wilde, brutale, levendige en dan weer verlegen, gevoelig geschreven roman is één van Jan Wolkers beste. Door de zeer succesvolle verfilming kwam dit boek nog meer in de publiciteit. Goedkope herdruk. Royale letter, volle bladspiegel.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

Deze week alle kinderboeken literatuur en thrillers
20%korting.!!!