Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Gore Al - Een Ongemakkelijke waarheid

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Gore Al
Titel: Een Ongemakkelijke waarheid
ISBN:
Uitgever: Meulenhoff Amsterdam
Bijzonderheid: Paperback Als nieuw
Prijs: € 12,50
Meer info Al Gore is een politicus met een missie. Als student raakte de latere vice-president van de Verenigde Staten al gefascineerd door klimaatverandering ten gevolge van het broeikaseffect. Hij werd in 1976 gekozen in het House of Representatives en in 1984 en 1990 in de senaat. Als senator organiseerde hij hoorzittingen om de Amerikaanse volksvertegenwoordiging te overtuigen van de noodzaak van krachtige maatregelen tegen 'global warming'. Als vicepresident onder Clinton was hij mede de architect van het Kyoto-verdrag, dat president George Bush meteen naar de prullenbak verwees. In 1992 publiceerde hij de bestseller EARTH IN THE BALANCE.
'Om het gevaar dat dreigt te smoren zullen we eerst moeten inzien dat we in een ernstige crisis verkeren. Waarom horen onze leiders deze duidelijke en heldere waarschuwingen niet? Weigeren ze de waarheid te onderkennen omdat ze weten dat wanneer ze dat doen ze ethisch gezien wel móeten handelen? Is het simpelweg gemakkelijker om de waarheid te negeren? Misschien wel, maar een ongemakkelijke waarheid verdwijnt niet uit zichzelf door die te negeren. Het belang ervan wordt niet kleiner. Het wordt groter.' AL GORE
Recensie(s)
De voormalig Amerikaans vicepresident (1948) bepleit een drastische mentaliteitsverandering betreffende de mate waarin broeikaseffectverhogende energiebronnen (reeds decennia lang) worden gebruikt. Het heldere, persoonlijke, politiek getinte betoog om de rampzalige milieugevolgen van de klimaatverandering te voorkomen, stoelt op persoonlijke anekdoten en observaties over de hele wereld, maar ook op de laatste inzichten van niet met name genoemde gelijkgerichte wetenschappers. Overheersend zijn de talrijke kleurenfoto's (ook vanuit de lucht en digitaal bewerkte opnamen) en satellietbeelden van huidige en mogelijk toekomstige rampplekken, veelal voorzien van toelichting en opnamedatering en de diverse geografische en klimatologische kaarten en grafieken. Het illustratiemateriaal biedt een goede en ook noodzakelijke onderbouwing voor de in de korte hoofdstukken gedoseerde en in onderhoudende stijl uiteengezette, complexe problematiek in deze jeugdbewerking van de gelijknamige, eerder verschenen versie voor volwassenen. Maar de omvang in grootte van sommige illustraties, de ruime bladspiegel en lay-out stroken niet met de strekking van dit alarmerende crisissignaal. Een inhoudelijke nuancering ontbreekt. Met register. Sluit aan bij de gelijknamige documentaire*.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.