Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Keuls, Yvonne & Robert Colette - Aan tafel met Yvonne Keuls

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Keuls, Yvonne & Robert Colette - Aan tafel met Yvonne Keuls
Schrijver: Keuls, Yvonne & Robert Colette
Titel: Aan tafel met Yvonne Keuls
ISBN: 9789026118562
Uitgever: de Fontein - GEBONDEN
Bijzonderheid: 2000, 200pp als nieuw
Prijs: € 5,00
Meer info Samenvatting
Tijdens haar vele reizen door Frankrijk en Spanje en de zwerftochten oor haar geboorteland Indonesië, van Atjeh tot Lombok, van Jakarta tot Banda, en niet te vergeten haar ontdekkingstocht door Zuid-Afrika, noteerde zij de recepten van heerlijke en exotische gerechten. Aan elk gerecht is een bijzonder verhaal verbonden. Een van de hoofdstukken is gewijd aan de verhalen over familie en vrienden en de speciale schotels die zij voor elkaar hebben gemaakt. Het boek wordt afgesloten met een beschrijving van een paar bijzondere restaurants in Nederland die uitmunten door de sfeer van bijvoorbeeld Indonesië en Zuid-Afrika, en door een paar uitzonderlijke gerechten, waarvan de receptuur voor het eerst wordt prijsgegeven.
Recensie(s)
In de roman 'Mevrouw mijn moeder'* wordt diverse keren het receptencahier van de moeder van Yvonne Keuls ter sprake gebracht. Voor de uitgever was dit de aanleiding de schrijfster om recepten te vragen en zij gaf ze niet alleen uit het schrift van haar moeder met de specialiteiten van vele tantes, zij gaf ook recepten die zij noteerde tijdens haar reizen door Zuid-Afrika en Indonesië, recepten van haar familie en haar vrienden en tenslotte recepten van enkele restaurants in Den Haag (Bogor en Semarang), Scheveningen (Villa Fedora) en in Amsterdam (Pygma Lion). Ieder recept wordt toegelicht met een aardige anekdote, een verhaal of een persoonlijke herinnering. Geïllustreerd met veel kleurenfoto's, paginagrote met gerechten en kleinere met ingrediënten, landschappen en vakantiekiekjes van de auteur met haar familie en vrienden. Een gezellig kookboek met veel recepten, geschreven voor een breed publiek en, zeker voor de lezers van Yvonne Keuls, heel aantrekkelijk.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25